Kuva: Mari Korpua

Koronarajoitukset jatkuvat Oulussa 5.4.2021 saakka

16.03.2021 18:19 - Marja Ollakka

Oulun kaupungin koronasuositukset ja -rajoitukset jatkuvat ennallaan 5.4.2021 saakka.

Nuorisotilat, museot ja kulttuurilaitokset pysyvät suljettuna 5.4. saakka. Nuoret voivat kuitenkin varata nuorisotalojen aukioloaikoina omalle ryhmälleen tunnin vuoron (korkeintaan 6 henkilöä). Kirjastot, BusinessAsema ja kaupungin asiointipisteet palvelevat rajoitetusti. Oulun kaupunki ei myöskään järjestä yli 6 hengen tilaisuuksia.

Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset jatkuvat. Uimahallit ja kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki lasten ja nuorten harrastustoimintaan, terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille. Muille tilat pysyvät suljettuina ainakin 5.4. saakka. Tämä koskee myös harrastavien lasten vanhempia. 

Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) jatkavat Oulussa normaalisti lähiopetuksessa.

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan päätökset sulkea tiloja kohdistuvat vain Oulun kaupungin hallinnoimiin tiloihin eli ne eivät koske yksityisten elinkeinonharjoittajien, kuten yritysten, hallinnoimia tiloja.  

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi työntekijän tartunta. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on 40 ja työntekijöitä 46. Tartuntoihin liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla. Uusia testauksia tehdään vielä. Muilla osastoilla, Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän yhdeksästä tartunnasta tartuntalähteinä ovat perhe, tuttavat, urheilujoukkue ja kaupunginsairaala. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja ei tänään tullut ilmi. 

Koronarokotusten puhelin- ja nettiajanvaraus on suljettu tänään klo 16 ja avataan seuraavan kerran keskiviikkona 24.3. klo 8. Ajanvaraus suljetaan tilapäisesti, koska rokotteita on saatavilla tällä hetkellä vain vähäinen määrä ja kaikki vapaat rokotusajat on annettu. Rokotukset jatkuvat varattujen aikojen osalta.

Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään 16.3. ja ei antanut uusia suosituksia. Nyt voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 28.3. saakka. Rajoitusten jatkoa arvioidaan alueellisessa koordinaatioryhmässä tiistaina 23.3. uudelleen.

Lue myös: Henkirikos Kempeleessä sunnuntaina - poliisi tutkii tappona

Kilpailut

Uusimmat