Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Lisää lakkautuksia ja toimintojen muutoksia Pohteen alueella

10.05.2024 09:03 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue lakkauttaa Oulun Haukiputaan ikäihmisten kuntoutusyksikkö Hannankodin ja Oulun kuntoutusyksikkö Briittakodin toiminnan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue lakkauttaa Oulun Haukiputaan ikäihmisten kuntoutusyksikkö Hannankodin ja Oulun kuntoutusyksikkö Briittakodin toiminnan. Lisäksi Oulun laitoshoidon yksikkö Severinkoti muutetaan ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköksi ja Oulun laitoshoidon yksikkö Elviirakoti kuntoutusyksiköksi. Hailuodon ympärivuorokautisen hoivan ja kotihoidon tehtävät ja henkilöstö yhdistetään.Myös Ylivieskan ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö Kotikartanon paikkamäärää supistetaan ja se muutetaan yhteisöllisen asumisen yksiköksi.
Terveyden- ja sairaanhoidon palveluista lakkautetaan Kalajoen akuuttiosasto ja nimetään sote-yksiköt Himangalle, Ylikiiminkiin ja Vihantiin. Kuvantamisen alueelliset toiminnot ja toimipisteet jaetaan kahteen vastuuyksikköön, eteläiseen ja pohjoiseen. Vaalan ja Haapaveden toimipisteet lakkautetaan. Taivalkosken, Limingan, Haapajärven ja Pyhäjärven toimipisteet jatkavat osa-aikaisina huomioiden nykyisten kuvantamislaitteiden elinkaari. Toimenpiteitä tehdään viimeistään vuoden loppuun mennessä. Ne liittyvät hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpanoon.

Lue myös: Pohteen ensimmäiset tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteet päätetty -toimintoja lakkautetaan ja muutetaan

Kilpailut

Uusimmat