Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen ensimmäiset tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteet päätetty -toimintoja lakkautetaan ja muutetaan

03.05.2024 08:55 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue lakkauttaa Iin Kuivaniemen ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalveluyksikön toiminnan, Kuusamon Villa Haavan, Reisjärven Honkalinnan ja Ylivieskan Sipilän ikähmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminnan, Reisjärven kuntoutusyksikkö Arviidan toiminnan sekä lakkauttaa Lumijoen Lumilyhdyn ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminnan ja muuttaa sen yhteisöllisen asumisen yksiköksi.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue lakkauttaa Iin Kuivaniemen ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalveluyksikön toiminnan, Kuusamon Villa Haavan, Reisjärven Honkalinnan ja Ylivieskan Sipilän ikähmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminnan, Reisjärven kuntoutusyksikkö Arviidan toiminnan sekä lakkauttaa Lumijoen Lumilyhdyn ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminnan ja muuttaa sen yhteisöllisen asumisen yksiköksi. Lisäksi Tyrnävän Kotolan ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminta muutetaan kuntoutusyksiköksi.
Siikajoenkylän sote-yksikkö lakkautetaan niinikään ja sen palvelut muutetaan digitaalisiksi ja liikkuviksi.
Vammaispalveluiden osalta laakautetaan Ylikiimingin toimintakeskus Karpalon ja Oulaisten Rohtokujan asumispalveluyksikön toiminta. Lisäksi Iin lyhytaikaishoidon yksikkö Aseman toiminta lakkautetaan ja perustetaan uusi yksikkö. Myös Kuivaniemen yksikön toiminta lakkautetaan ja toiminta siirtyy Iihin.
Asiakkaiden ja omaisten kanssa käydään keskustelut jatkotoimenpiteistä ja tarvittavista palveluista. Toimenpiteitä tehdään viimeistään vuoden loppuun mennessä. Ne liittyvät hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpanoon.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

Kilpailut

Uusimmat