Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen terveyden- ja sairaanhoidon palveluihin on tulossa muutoksia ensi kuun alusta alkaen.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella loppukevään aikana käytyjen johtamisjärjestelmän uudistamiseen liittyvien yt-neuvotteluiden tuloksena tehtäviä poistuu 25.
Tulevaisuuslautakunta päätti esittää aluehallitukselle ja aluevaltuustolle, että uutta poikkeuslupaa ei haeta vuodelle 2025 ja että Raahessa järjestetään päivä- ja ilta-ajan kiirevastaanotto kello 22 asti vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi tulevaisuuslautakunta esittää, että päivystykselle haetaan jatkolupaa, mikäli valtioneuvosto osoittaa sille erillismäärärahan 1.10. mennessä sekä muuttaa kehysriihen päätöksen Raahen yöpäivystyksen lakkautumisesta.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue perustaa uusia toimia, jotka pohjautuvat isojen toimintayksiköiden osa-aikaisiin työsuhteisiin.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue lakkauttaa Oulun Haukiputaan ikäihmisten kuntoutusyksikkö Hannankodin ja Oulun kuntoutusyksikkö Briittakodin toiminnan.
Hailuodon terveyspalveluista lääkäripalvelu ja hoidon tarpeen arviointi siirtyvät Pihlajalinna Oy:ltä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuottamaksi ensi kuun alusta alkaen.
Projektipäällikkö Essi Järvistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue lakkauttaa Iin Kuivaniemen ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalveluyksikön toiminnan, Kuusamon Villa Haavan, Reisjärven Honkalinnan ja Ylivieskan Sipilän ikähmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminnan, Reisjärven kuntoutusyksikkö Arviidan toiminnan sekä lakkauttaa Lumijoen Lumilyhdyn ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön toiminnan ja muuttaa sen yhteisöllisen asumisen yksiköksi.
Henkilöstölle kerrottiin neuvottelutuloksesta tiistaina
Neuvotteluesitys sisälsi yhteensä 49 toimenpidesuunnitelmaa, joilla toteutuessaan on merkittäviä henkilöstövaikutuksia.
Päiväkirurgisia tekonivelleikkauksia on suunniteltu jatkettavan, mutta prosessi halutaan käynnistää harkitusti ja rauhallisesti.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen digitaalinen sote-keskus laajenee Ouluun ensi viikon maanantaina.
Vika on nyt korjattu, ja 12. tammikuuta maksetut laskut näkyvät maksettuina. Laskut on poistettu perinnästä. Jos asiakas on maksumuistutuksen saatuaan maksanut laskun uudestaan, ylimääräinen summa palautetaan asiakkaalle.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen alueella käytössä olevat omahoitoon tarkoitetut alueelliset verkkopalvelut Oulun Omahoito, NettiRassi ja Oulunkaaren Omahoito poistuvat käytöstä toukokuussa.
Kehityspäällikkö Malin Kinnusta Turun yliopiston lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee puutiaisaivotulehdusrokotteen kohderyhmiin kuuluvia ottamaan rokotteet jo alkuvuodesta.