Kuva: Jussi Häkkilä

Poliisi poisti mielenosoittajat Metsä Fibren Kemin tehtaalta

26.10.2023 08:51 - Jussi Häkkilä

Poliisi poisti eilisen iltapäivän ja alkuillan aikana Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan alueelle luvatta tunkeutuneet ja nostureihin kiivenneet kahdeksan henkilöä sekä muut tehtaan porttien ulkopuolella tehtaan raide- ja tieliikenteen estäneet.

Poliisi poisti eilisen iltapäivän ja alkuillan aikana Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan alueelle luvatta tunkeutuneet ja nostureihin kiivenneet kahdeksan henkilöä sekä muut porttien ulkopuolella raide- ja tieliikenteen estäneet. Lähes 30 henkilöä, jotka eivät noudattaneet poistumiskäskyä, kiinniotettiin. Mielenilmauksen takana olivat Greenpeacen aktivistit. Joukossa oli useita eri kansallisuuksia suomalaisten lisäksi. Mielenosoittajat eivät totelleet poliisin määräyksiä ja tekivät passiivista vastarintaa. Mielenilmauksesta ei tehty poliisille kokoontumislain edellyttämää etukäteisilmoitusta.
Greenpeace vaatii, että metsäteollisuus vähentää hakkuita ja puun käyttöä. Tämä voisi tapahtua järjestön mukaan nostamalla tuotteiden jalostusastetta ja tuottamalla pitkäikäisempiä ja arvokkaampia tuotteita kuin pahvia ja kertakäyttötuotteita.

Lue myös: Poliisi turvasi Elokapinan mielenosoitusta Kemin sellutehtaalla

Kilpailut

Uusimmat