Kuva: Shutterstock

Pohde aloittaa tekstinkäsittelijöiden yhteistoimintaneuvottelut - käyttöön puheentunnistusohjelmisto

11.10.2023 14:23 - Ari Kettukangas

Pohde ottaa myös käyttöön puheentunnistusohjelmiston, joka muuttaa sanelun suoraan tekstiksi. Tämä vähentää olennaisesti ja pysyvästi sanelun purkuun tarvittavaa henkilötyötä. Uuden ohjelmiston avulla saneltu teksti on välittömästi terveydenhuollon ammattihenkilön tarkistettavissa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen kohteena ovat tekstinkäsittelijän työtä tekevät henkilöt. Neuvottelut koskevat enintään 63 henkilöä. Neuvotteluesitys on annettu toissapäivänä ja neuvottelut alkavat ensi tiistaina. Neuvottelujen kohteena oleville henkilöille tullaan ensisijaisesti tarjoamaan työsopimuksen tai virkamääräyksen mukaista vastaavaa työtä. Jos tällaista ei ole, henkilöille tarjotaan muuta koulutusta, ammattitaitoa tai kokemusta vastaavaa työtä. Jos tällaista työtä ei ole tarjota tai henkilö ei ota vastaan tarjottua työtä, työnantajalle syntyy irtisanomisperuste. Pohde ottaa myös käyttöön puheentunnistusohjelmiston, joka muuttaa sanelun suoraan tekstiksi. Tämä vähentää olennaisesti ja pysyvästi sanelun purkuun tarvittavaa henkilötyötä. Uuden ohjelmiston avulla saneltu teksti on välittömästi terveydenhuollon ammattihenkilön tarkistettavissa. Myös Monetra Oy:n on tuottanut tekstinkäsittelypalveluita Pohteelle. Monetran palveluista luovutaan, kun puheentunnistusohjelmisto on saatu käyttöön.

Lue myös: Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tutkimuksen mukaan vihreä asuinympäristö lisää liikkumista ja voi tukea sydänterveyttä

Kilpailut

Uusimmat