Oulun yliopiston kiertotalouden tutkimuskeskittymä InStreams Hub on saanut mittavan rahoituksen hiilidioksidin talteenoton ja sen hyödyntämisen tutkimukseen.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälää haastattelee Jussi Häkkilä.
Talous ja nuoret TATin kampanjassa Oulussa kehitetty kesäyrittäjämalli on nyt tarjolla myös Helsingissä ja Vantaalla.
Waltin Mobiili -sovellus otetaan käyttöön Oulun joukkoliikenteessä. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iOS- tai Android-puhelimiin sovelluskaupoista. Waltti Mobiilista voi ostaa Oulun joukkoliikenteen kertalipun ja vuorokausilipun. Sovelluksen reittioppaasta voi myös etsiä sopivan bussiyhteyden tai tarkistaa pysäkkikohtaisen aikataulun. Lippu maksetaan mobiilisovellukseen lisätyllä maksukortilla, johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus rahoitti yritysten kehittämishankkeita 28,3 miljoonalla eurolla viime vuonna.
Oulun kaupungin Perlacon Oy:ltä viime syksynä tilaama ulkoinen arviointi talouden sopeuttamisen keinoista on valmistunut.
Oulun Hönttämäen koulun rehtori Tero Ahoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun eilinen valtuusto hyväksyi kaupungin ensi vuoden talousarvion pienin muutoksin.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan maakuntaliiton ensi vuoden talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2020-2022.
Kemin kaupungin talous on luisunut epätasapainoon viime ja tämän vuoden aikana, kun käyttötalouden alijäämä on painumassa 8-10:een miljoonaan euroon ja lainakanta on noussut yli sadan miljoonan euron.
Vajaa miljoona euroa maksava palvelurakennus on osa Vestian laajempaa investointi- ja kehityshanketta, jolla parannetaan palveluiden toimivuutta niin Ylivieskan jätekeskuksessa kuin hyötyjäteasemilla. Nykyiset tilat eivät enää riitä toimintojen kehittämiseen. Rakennuksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden elokuussa. Hyötyjäteasemien aukioloaikoja tullaan pidentämään palveluautomaattien ja automatiikan avulla, jolloin yhteydenpidon hallinnoimiseen tarvitaan erillinen valvomo.
Helena Lahdenperää haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunginhallitus sai eilisessä kokouksessaan valmiiksi talousarvioesityksensä ensi vuodelle sekä taloussuunnitelman kahdelle seuraavalle vuodelle kaupunginvaltuuston käsittelyä varten.
Eläkeliiton Kaustisen yhdistys Tervaa ja paanuja talkootyönä -hankkeineen, Humppilan museorautatieasema ja Lauttasaaren kartanon restaurointi Helsingissä kilpailevat Euroopan kulttuuriperintöpalkinnoista 2020. Eläkeliiton Kaustisen yhdistyksen hankkeessa katettiin perinteisin menetelmin veistetyin kattopaanuin vuodelta 1859 oleva kirkko ja vuodelta 1778 oleva kellotapuli. Kattopaanuja veistettiin noin 40 000 ja terva hankittiin polttamalla tervahautaa. Kattopaanujen ja tervanvalmistuksen eri työvaiheissa on ollut mukana arviolta yli sata kaustislaista, ja tehtyjä talkootyötunteja on kertynyt noin 10 000.
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on valinnut Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2019 Maistuva maaseutu -yritykseksi Viskaalin tilan Muhokselta. Tunnustus jaettiin tänä vuonna kolmannen kerran. Viskaalin tilalla on lähialueita palveleva teurastamo ja tilamyymälä. Kaikki tuotteet tehdään lähiraaka-aineista. Viskaalin on Oulujokilaakson vanhimpia tiloja, joka historiansa aikana on vaikuttanut monella tavalla lähialueen yhteisöön. Tilaa ympäröivää maisemaa on kehitetty ja muokattu pitkäjänteisesti.
Maanteiden talvihoidon rahoitustason merkittävä nosto ja uudet toimintalinjat tuovat parannuksia maanteiden talvihoitoon. Kuluvan vuoden alussa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus nosti talvikunnossapidon hoitoluokkia useilla teillä, yhteensä noin 1500 kilometrin matkalla. Lisäksi tänä syksynä nousevat valtatien 5 hoitoluokka Kuusamon ja Rukan välillä sekä juuri korjausvelka-hankkeena valmistuneen maantien 849 hoitoluokka Kiimingin ja Yli-Iin välillä. Kyse on merkittävästä korotuksesta, sillä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käyttää Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen maanteiden talvihoitoon tänä talvena yhteensä noin 17 miljoonaa euroa.