Kuva: Pixabay

Poliisi valvoi tehostetusti turvavöiden ja matkapuhelimen käyttöä liikenteessä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla - kännykkään puhumisesta ajon aikana 100 euron sakko

26.09.2023 09:15 - Ari Kettukangas

Viisipäiväisen valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos kirjasi yhteensä 70 seuraamusta turvalaiterikkeistä ja 65 seuraamusta matkapuhelimen käytöstä. Poliisi valvoi tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käyttöä tieliikenteessä.

Poliisi puuttui 65 kuljettajan matkapuhelimen käyttöön Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti turvavöiden ja matkapuhelimen käyttöä liikenteessä. Viisipäiväisen valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos kirjasi yhteensä 70 seuraamusta turvalaiterikkeistä ja 65 seuraamusta matkapuhelimen käytöstä. Poliisi valvoi tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käyttöä tieliikenteessä. Tehostetun valvonnan aikana Oulun poliisilaitos kirjasi turvalaiterikkeistä 56 liikennevirhemaksua ja 13 sakkoa. Lasten turvalaiterikkeistä se kirjasi yhden liikennevirhemaksun mutta ei yhtään sakkoa. Turvalaitteiden käytön lisäksi poliisi valvoi myös moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajien matkapuhelinten käyttöä. Jos poliisi havaitsee kuljettajan käyttävän kädessään olevaa matkapuhelinta tai muuta viestintälaitetta ajamisen aikana, se kirjaa kuljettajalle 100 euron suuruisen liikennevirhemaksun. Oulun poliisilaitos kirjasi kyseisen liikennevirhemaksun 38 kuljettajalle.  

Kilpailut

Uusimmat