Kokkolan Kälviällä Pohjanlahdentiellä tapahtui kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus keskiviikkona aamupäivällä.
Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry kerää liikenteenlaskennalla tietoa ulkomaisen raskaan liikenteen osuudesta Suomen teillä.
Lastina on puulaatikoihin pakattua metalliosia.
Vammojen laadusta ei ole tietoa. Mopo vaurioitui pahoin. Hirvi pakeni metsään ja ilmeisesti vähäisin vammoin.
Väylävirasto on käynnistänyt suunnitteluhankkeen, joka tähtää Tampereen ja Oulun välisen rataosuuden välityskyvyn parantamiseen. Lisäksi hanke tulisi toteutuessaan mahdollistamaan matka-aikojen lyhenemisen sekä junamäärien lisäämisen. Suunnittelua tehdään vuosien 2021 ̶ 2024 aikana. Hankkeen rakentamisesta ei ole tehty investointipäätöstä.
Investointiohjelma on puutteellinen erityisesti elinkeinokuljetusten edellytysten parantamisen näkökulmasta. Ohjelmassa ei mm. ole huomioitu Pohjois-Suomen erityisolosuhteita ja elinkeinoelämän vaatimuksia.
Liikennejärjestelyt Asemakadulla johtuivat Kajaaninkadun urakasta ja ne puretaan myös saman yön aikan
Yksi henkilö kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Kokkolassa perjantai-iltana.
Tavoitteena on suojateiden, liittymien ja pysäkkien liikenneturvallisuuden parantaminen, sekä tien kunnon kohottaminen ja taajamaympäristön parantaminen.
Autoa kuljettanutta 66 vuotiasta paikkakuntalaista miestä elvytettiin tapahtumapaikalla, mutta hän menehtyi elvytyksestä huolimatta. Auton kyydissä ei ollut matkustajia. Oulun poliisi tutkii onnettomuuden syytä.
Kahden henkilöauton kilpa-ajo aiheutti liikenneonnettomuuden perjantaina Nivalassa Kokkolantiellä.
Ylivieskan kaupunki, Oulun poliisilaitos ja Liikenneturva toteuttivat kesän aikana kampanjan, jossa etsittiin ja löydettiin sellainen moponuoren vanhempi, joka on esimerkillisellä tavalla kantanut vastuunsa mopoturvallisuuden parantamiseksi ja mopoilusta aiheutuvien häiriöiden vähentämiseksi.
Luonnos valtion väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2022-2029 on Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen mukaan maakunnan osalta varsin huolestuttava.
Napapiirin Energia ja Vesi Oy sekä OP Suomi Infra ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta hyväksynnän yhteisyritys Neve Arctic Infra Oy:n perustamisesta.
Poliisitarkastaja Kari Onnista Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapin poliisin neljän päivän liikennevalvontaiskussa Ylä-Lapin alueella kirjattiin yli 110 ylinopeussakkoa ja liikennevirhemaksua.