Oulun poliisilaitoksen, liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon perjantaina järjestämässä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita.
Muutosten seurauksena Kalajoelta ja Oulaisista syntyy uusia vaihdollisia linja-autoyhteyksiä Helsingin ja Jyväskylän suuntaan. Myös Oulaisten ja Haapaveden välillä käynnistyy uusi vuoro. Muutosten myötä matka-aika erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhenee.
Viisipäiväisen valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos kirjasi yhteensä 70 seuraamusta turvalaiterikkeistä ja 65 seuraamusta matkapuhelimen käytöstä. Poliisi valvoi tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käyttöä tieliikenteessä.
Eilen aamulla Oulun ja Kontiomäen välillä radalle kaatuneiden puiden aiheuttama sähköratavaurio on korjattu ja junaliikenne jatkuu normaalisti.
Poliisitarkastaja Tuomo Katajistoa Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi kirjoitti viikonlopun aikana Kalajoella järjestetyn autoharrastajien tapahtuman yhteydessä yli 20 sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Poliisi valvoo tänä viikonloppuna nuorten liikennekäyttäytymistä.
Jokilaaksojen sekä Raahen ja Oulun välisessä joukkoliikenteessä aloituspäivä on 9. elokuuta ja Kainuun kuntien välisessä liikenteessä 10. elokuuta.
Viiden päivän aikana syynissä olivat erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattaminen, ajoneuvojen kunto, kuorman varmistaminen sekä ylikuormat. Poliisi kirjasi yhteensä kymmenen ajopiirturiin tai kuljettajan ajo- ja lepoaikoihin liittyvää huomautusta tai seuraamusta.
Rovaniemeläinen 17-vuotias kevytmoottoripyörän kuljettaja menehtyi jäätyään henkilöauton töytäisemäksi Nivankylässä. Molemmat ajoneuvot olivat ajaneet samaan suuntaan ja poliisi epäilee molempien kuljettajien käyttäneen huomattavan suurta ajonopeutta ennen törmäystä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.
Rokuan kautta ajavat linja-autovuorot pysähtyvät nyt uudella Kuntokeskuksentie-nimisellä pysäkillä. Uusi pysäkki sijaitsee aivan Rokua Health & Spa -hotellin edessä, ja sen myötä hotellille on helpompi kulkea.
Euroopan unioni on myöntänyt huomattavan, lähes kahden miljoonan euron rahoituksen hankkeelle, joka keskittyy pohjoisen alueen liikenne- ja logistiikkajärjestelmän kehittämiseen.
Oulun seudun kuntajohtajat kokoontuivat viime viikolla tarkastelemaan tulevaisuuden liikennejärjestelmän avainkysymyksiä ja sitä, millaisin askelin olisi järkevää nykytiedon valossa edetä.
Kaupunkialueella ajettavat linjat 10, 20, 40 ja 50 lakkaavat, koska linjojen matkustajamäärät ovat viime vuosien aikana laskeneet huomattavasti. Vuonna 2017 linjoilla tehtiin yli 16 000 matkaa, mutta vuonna 2022 matkoja tehtiin enää 4 400.
Liikennevalojen rakentaminen Poikkimaantien ja Knuutilankankaantien liittymään Oulussa alkaa.
Suomen Meripelastusseurasta turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenbergiä haastattelee Jussi Häkkilä.