Hanke saa rahoitusta Interreg Pohjoinen -ohjelmasta. Hankkeen tavoitteena on määritellä kaupunkien näkemys yhteisen paikallisliikennejärjestelmän tavoiteltavasta palvelutasosta, sekä selvittää ne lailliset, tekniset ja taloudelliset seikat sekä niiden ratkaisumallit, jotka tulee ottaa huomioon, jotta rajakaupunkien yhteinen paikallisliikennejärjestelmä voidaan toteuttaa molempien maiden vaatimusten mukaisesti rajat ylittävänä palvelukokonaisuutena.
Kokkolan Sataman kokonaisliikennemäärä oli viime vuonna 7,3 miljoonaa tonnia.
Kahdessa ajoneuvossa oli yhteensä kolme henkilöä joista yksi loukkaantui. Hänet kuljetettiin ensihoidon toimesta sairaalaan.
Osallisena oli neljä henkilöä ja yksi heistä loukkaantui. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa.
Kivet osuivat mm. paikallisen rekkafirman ajoneuvoyhdistelmän vetoauton tuulilasiin. Lasiin tuli isot kivenjäljet, mutta se ei hajonnut kokonaan. Poikien henkilöllisyys on tiedossa ja asioita selvitellään korvausasioiden osalta. Mahdolliset muut vahinkoa kärsineet voivat olla yhteydessä Meri-Lapin tutkintaan.
Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuoraa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta liikennejärjestelmäpäällikkö Heino Heikkistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Ennuste pohjautuu alkutalven sääolosuhteisiin, jolloin pohjaveden pinta ei ole ollut korkealla kuivasta kesästä johtuen. Kelirikko kestää sääoloista riippuen keskimäärin yli kaksi kuukautta. Painorajoituksia asetetaan tarpeen mukaan, riippuen kevään säistä ja tierungon sulamisen aiheuttamista ongelmista.
Oulun poliisilaitos kirjoitti tällä viikolla Liikenneturvan kanssa suoritetuissa turvaistuinratsioissa 28 rikesakkoa lasten turvalaitteisiin liittyvistä puutteista Kempeleessä, Oulussa ja Kajaanissa.
Oulun poliisilaitos ja Rajavartiolaitos tarkastivat tällä viikolla ulkomaalaista raskasta liikennettä.
Eero Kalmakoskea Liikenneturvasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Liikenne on voimakkaasti ruuhkautunut etelään menevällä kaistoilla, poliisi ja tieliikenteen ohjausyksiköt ohjaavat liikennettä.
Oulun seudun kunnat Ii, Kempele ja Liminka sekä Oulun kaupunki ovat käynnistäneet selvityksen Oulun seudun kuntalaisia palvelevan lähijunaliikenteen toteutettavuudesta ja vaikutuksista.
Oulun poliisilaitos suoritti viime viikolla raskaan kaluston kuntotarkastuksia Oulussa, Kainuussa ja Jokilaaksoissa
Oulun kaupungin puhelinliikenteessä on ongelmia johtuen kontaktienhallintajärjestelmä CallGuiden vikatilanteesta.
Poliisitarkastaja Kari Onnista Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.