Kuva: Shutterstock

Poliisi puuttui valtakunnallisessa valvonnassa lähes tuhanteen turvavyön laiminlyöntiin ja kuuteensataan kännykän käyttöön

15.03.2023 09:20 - Ari Kettukangas

Poliisi kirjoitti 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä. Lisäksi 74 tapauksessa kirjoitettiin turvavyön tai -laitteen käytön laiminlyönnistä sakko, kun teon katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen, esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan turvallisuudelle.

Poliisi puuttui lähes tuhanteen turvavyön laiminlyöntiin ja kuuteensataan kännykän käyttöön. Viime viikon valtakunnallisessa teemavalvonnassa poliisi kirjoitti 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä. Lisäksi 74 tapauksessa kirjoitettiin turvavyön tai -laitteen käytön laiminlyönnistä sakko, kun teon katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen, esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan turvallisuudelle. Kädessä pidettyyn matkapuhelimeen puhumisesta sai seuraamuksen 386 kuljettajaa ja tekstin näpyttelystä tai muusta vastaavasta kädessä pidetyn puhelimen käytöstä sai seuraamuksen 216 kuljettajaa. Lisäksi muun teknisen laitteen haittaavaan tai vaarantavaan käyttöön puututtiin 9 tapauksessa.

Lue myös: Rikosten määrä kasvoi viime vuonna hieman Oulun poliisilaitoksen alueella

Kilpailut

Uusimmat