Oulun tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä tunnustuspalkinto Oulun NMKY ry:n Yökoris-toiminnalle ja Terva-ajot ry:lle

16.02.2023 08:34 - Jussi Häkkilä

Oulun NMKY ry:n hankekoordinaattori Akseli Hinkkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun kaupungin liikuntapalvelut on myöntänyt tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävän tunnustuspalkinnon Oulun NMKY ry:n Yökoris-toiminnalle ja Terva-ajot ry:lle. Molemmille tahoille myönnetyn tunnustuspalkinnon suuruus on 2 500 euroa.

Palkitsemisperustelujen mukaan Oulun NMKY:n Yökoris toteuttaa mitä parhaimmalla tavalla tasa-arvoisen liikuntakulttuurin edistäviä päämääriä lisäten nuorten liikunnan harrastamista vahvistaen heidän osallisuuttaan ja vähentäen eri väestöryhmien välistä eriytymistä. Terva-ajot ry:n järjestämät tapahtumat toteuttavat puolestaan kaupunkistrategisia päämääriä oululaisten lasten liikunnallisen elämäntavan vahvistamiseksi ja terveyden edistämiseksi.

Yökoris on matalan kynnyksen toimintaa, joka tarjoaa oululaisille nuorille ja nuorille aikuisille maksutonta liikuntaa eri puolilla Oulua.  Säännöllisiä tapahtumia on viisi-kuusi kertaa viikossa. Lajeina ovat koripallo, jalkapallo, lentopallo, sulkapallo ja erilaiset lajikokeilut.
Yökoris on saavuttanut suuren suosion löytäen hyvin kohderyhmänsä.
Tuloksellisuudesta kertoo, että osallistujat ovat kokeneet saaneensa onnistumisia ja kavereita sekä toiminnan vahvistaneen yhteisöllisyyttä.

Terva-ajot ry on jo 15:n vuoden ajan järjestänyt Oulussa lapsille maksutonta ja kaikille avointa liikuntaa pyöräilyssä, triathlonissa, duathlonissa ja hiihdossa.
Tapahtumiin osallistuu satoja lapsia vuodessa eri puolilla kaupunkia. 

Lue myös: Kannuksen KitinVapari vuoden vesiliikuntapaikka

Kilpailut

Uusimmat