Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä on palkittu elämäntyöpalkinnolla pitkästä ja ansiokkaasta urasta vesistökunnostusten ja vesiensuojelun parissa.
Museonjohtaja Taina Máret Pieskiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Vuoden startup-yrityksen palkinnon sai Notarec Oy, vuoden vientiyrityksen palkinnon Aikolon Oy ja Stiiknafuulia-palkinnon Haurun Jäteauto Oy.
Satu ja Sami Kumpulaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Rovaniemeläinen Ounasrinteen peruskoulu palkittiin eilen opetusalan turvallisuuspalkinnolla ansiokkaasta, monipuolisesta ja osallistavasta työstä turvallisuuden edistämiseksi oppilaitoksessa.
Kankaanpäässä viikonloppuna järjestettyjen valtakunnallisten nuorisoteatteripäivien Ramppikuume-nuorisoteatterikatselmuksen kiertopalkinnon ja tuhannen euron stipendin sai Tampereen Tiili Teatteri esityksellään Minä olin täällä.
Suvi Westin ja Anssi Kömin ohjaama Máhccan - kotiinpaluu voitti parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnon. Elokuvan on tuottanut Janne Niskala, jonka oululainen tuotantoyhtiö Vaski Filmi Oy on erikoistunut luovien dokumenttielokuvien tuottamiseen.
Journalistipalkinnot jaettiin eilen Helsingissä.
Suomen Tuulivoimayhdistyksen Vuoden Tuulivoimateko 2023 -yleisöäänestyksen palkinnon sai tänään Nordex Finland Oy:n ja Lujabetoni Oy:n betoni-teräs -hybriditorni
Silja Kejonen on oululainen kirjailija ja kuvataiteilija, jonka kolmas runokokoelma Äiti ja sylikoira kuvaa äitinä olon moninaisuutta perheessä, jossa on teini-ikäinen tytär ja koiranpentu. Teos sai kiittävän vastaanoton ja oli ehdolla Tanssiva karhu-, Botnia- ja Nihil Interit -palkinnon saajaksi.
Liike- ja asuinkäyttöön muutettu entinen Veljekset Åström Oy:n valjastehdas sekä vanhaa teollisuusrakennusta täydentävät uudet asuin- ja liikerakennukset on sovitettu taitavasti yhteen vanhaa kunnioittaen. Hankkeen mahdollisti asemakaavamuutos, jossa alueen vanha maamerkkirakennus säilytettiin sekä täydennettiin kaupunkimaisen tiiviiksi kortteliksi.
Oulaisten kaupungin tämän vuoden Avainteko-palkinto myönnettiin eilen Leden Group Oy:lle.
Kalajoen yrittäjägaalassa palkittiin tänään vuoden yrityksenä Steel-Kamet Oy, vuoden maaseutuyrityksenä Kalajoen Neliveto Oy ja vuoden nuorena yrityksenä Lehmätiimi Oy.
Tanssilava Suukosken Keidas Tervolasta on saanut Keksi-musiikkipalkinnon.
Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin lastenelokuvien kilpailun voitti Ted Kjellssonin ohjaama Håkan Bråkan.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät jakoi tänään maakunnalliset yrittäjäpalkinnot Yrittäjägaalassa Kokkolan kaupungintalolla.