Alavieskan Yrittäjät palkittiin vuoden tekijänä. Puheenjohtaja Paula Tuuraa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin tänään viime vuoden ansioituneita urheilijoita ja liikunnan taustavaikuttajia 14:ssä eri kategoriassa.
Ravintola-alan vaikuttajista ja huippuammattilaisista koostuva PRO-tuomaristo jakoi eilen alan merkittävimmät tunnustuspalkinnot Helsingissä Finlandia-talolla.
Taina Pihlajaniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Geologian tutkimuskeskuksesta geologi Jari Nenosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Projektipäällikkö Pekka Tiitistä Ammattiopisto Lappiasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Aki Roukalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Keski-Pohjanmaan maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi on valittu Best Glass Oy Nivalasta.
Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovettä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Suomen Rakennustekoraati on myöntänyt vuoden rakennustekopalkinnon Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluille Linnanmaan pyöräbaanan toteuttamisesta välillä Oulun keskusta-Linnanmaa.
Limingan kunta hallintojohtaja Katja Vuorista ja hankeasiantuntija Laura Kelhää haastattelee Jussi Häkkilä.
Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Toista kertaa vietettävän Lastenmusiikkipäivän Jellona-gaalassa jaettiin eilen iltana palkintoja lastenmusiikin saralla ansioituneille. Hämeenlinnan Verkatehtaalla jaettiin mm. Vuoden lastenlaulu ja vuoden lastenmusiikkiyhtye -pystit. Oululainen Soiva Siili sai Jellona-palkinnon vuoden lastenmusiikkiteosta. Vuoden päästä, lastenoikeuksien päivänä, juhlitaan valtakunnallista lastenmusiikkipäivää Oulussa ja Oulu julistetaan lastenmusiikkipääkaupungiksi.
Kalajoen kaupunki palkitsi viikonloppuna vuoden yrityksenä T.A Tilikontrolli Oy:n, vuoden maaseutuyrityksenä Pohjanmaan Rehujauhatus Oy:n ja Matkailumajakalla Tapion tuvan.
Eläkeliiton Kaustisen yhdistys Tervaa ja paanuja talkootyönä -hankkeineen, Humppilan museorautatieasema ja Lauttasaaren kartanon restaurointi Helsingissä kilpailevat Euroopan kulttuuriperintöpalkinnoista 2020. Eläkeliiton Kaustisen yhdistyksen hankkeessa katettiin perinteisin menetelmin veistetyin kattopaanuin vuodelta 1859 oleva kirkko ja vuodelta 1778 oleva kellotapuli. Kattopaanuja veistettiin noin 40 000 ja terva hankittiin polttamalla tervahautaa. Kattopaanujen ja tervanvalmistuksen eri työvaiheissa on ollut mukana arviolta yli sata kaustislaista, ja tehtyjä talkootyötunteja on kertynyt noin 10 000.
Oulussa toimivan Vesper-kodin hyvinä piirteinä ovat kotoisa ja rauhallinen ilmapiiri, kaunis sisustus ja sisäpiha. Asukkaat voivat osallistua vointinsa mukaan kodin askareisiin ja ulkoiluun. Vesper-kodin elämässä on mukana myös musiikki. Muistisairaita ja heidän läheisiänsä kohdellaan kunnioittaen ja yksilöllisesti elämänhistoria tuntien. Muita palkittavia on Elokuvateatteri Star, joka palkittiin Muistiystävällisenä yrityksenä ja kulttuuripalvelujen tuottajana.