Opiskelijakilpailusta tuoreita ideoita Oulun Sanginjoen alueen retkeilyrakenteiden remonttiin

04.10.2022 08:37 - Jussi Häkkilä

Erikoissuunnittelija Ulla Matturia Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.

Metsähallituksen ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön järjestämä Sanginjoen luonnonsuojelualueen retkeilyrakenteiden opiskelijakilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin ehdotus Pystymetsä, jonka tekijöitä olivat Hermanni Hakumäki ja Minttumeri Hirsimaa. Toiselle sijalle tuli Saija Sepän ehdotus Siimes, ja kolmanneksi Ossi Tuuttilan ehdotus Lehto. Näiden lisäksi Metsähallitus lunasti kaksi muuta ehdotusta. Kolmanneksi tullut Lehto oli myös yleisön suosikki.
Tuomariston mukaan kilpailu onnistui hyvin ja ehdotuksia saatiin runsaasti. Palkintoraadin mukaan voittajatyö on erittäin tyylikäs. Ehdotuksessa on kiinnostavaa muuntelevuutta ja sitä on mahdollista soveltaa joustavasti eri paikkoihin.
Voittajatyön suunnittelija sai 3 000:n euron rahapalkinnon, toiselle sijalle valittu 2 000 ja kolmanneksi tullut tuhat euroa. Kolmannen sijan työ palkittiin myös yleisöäänestyksen voitosta tuhannella eurolla. 
Tuomaristo suositteli yksimielisesti, että Sanginjoen luonnonsuojelualueen retkeilyrakenteiden suunnittelua jatketaan voittaneen ehdotuksen pohjalta. Jatkotyössä korostuvat toteuttamiseen ja käytännöllisyyteen liittyvät asiat. Rakenteiden tulee olla myös helposti huollettavia ja kestäviä. 
Nykyiset rakenteet ovat elinkaarensa päässä, eivätkä riitä vastaamaan kasvavien käyntimäärien tarpeeseen. Rakentaminen voisi alkaa jo ensi kesänä.
Sanginjoen luonnonsuojelualue siirtyi viime vuonna Metsähallituksen hoitoon. Lähivuosina kaikki alueen retkeilyrakenteet uusitaan. 

Lue myös: Loppulan yrittäjäksi Naturest Oy -Sanginjoen luontotalo remontoidaan kesällä

Kilpailut

Uusimmat