Kuva: Oulun yliopisto

Akateemisen tutkimuksen ja yritysten yhteistyölle rahoitusta

31.08.2022 08:18 - Jussi Häkkilä

Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö tukee huippututkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä kahdeksassa hankkeessa noin 1,7:llä miljoonalla eurolla.

Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö tukee huippututkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä kahdeksassa hankkeessa noin 1,7:llä miljoonalla eurolla. Hankkeet käsittelevät mm. syöpälääkkeiden tutkimusta, biopohjaisten materiaalien kehitystä ja ilmakehän pienhiukkasten tutkimusta.

Hankkeiden tutkimusryhmät tulevat Helsingin, Oulun, Itä-Suomen ja Turun yliopistoista sekä Aalto-yliopistosta. Oulun yliopistosta tukea sai kuusi hanketta. Oulun yliopiston ja Nokian hankkeessa haetaan ratkaisuja hajautetun koneoppimisen tietoturvaan ja energiatehokkuuteen. Toisessa Oulun yliopiston hankkeessa etsitään yksilöllistä ja nopeampaa hoitoa nivelrikkoon. Lisäksi Oulun yliopiston ja Polar Electro Oy:n hankkeessa tutkitaan, voisiko älykelloon kiinnitettävän sirun avulla saada ihmisen hien kautta tarkempaa tietoa terveydentilasta kuin aiemmin käytössä olleilla mittareilla.

Lue myös: Tutkimus: Monta lasta synnyttäneillä suuremmat ja terveemmät polvet kuin vähemmän synnyttäneillä

Kilpailut

Uusimmat