Kuva: Mari Korpua

Oulun poliisilla paljon tehtäviä koulujen päättäjäisviikonloppuna

07.06.2022 14:53 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisi luonnehtii viime viikonloppua normaaliksi koulujen päättäjäisviikonlopuksi.

Oulun poliisi luonnehtii viime viikonloppua normaaliksi koulujen päättäjäisviikonlopuksi. Tehtäviä oli paljon, mutta poliisin läsnäolo nuorten kokoontumispaikoissa myös rauhoitti tilannetta. Nuoret käyttäytyivät enimmäkseen asiallisesti. Perjantaina nuoret eivät juurikaan juhlineet yleisillä paikoilla, mutta lauantaina poliisilla piti kiirettä. Partiot takavarikoivat alaikäisiltä 20 litraa mietoja ja noin kaksi litraa väkeviä alkoholijuomia sekä kirjoittivat alaikäisille 24 rikesakkoa alkoholin hallussapidosta. Poliisi joutui myös pyytämään muutamia huoltajia hakemaan nuorensa pois.
Perjantai-iltana poliisin tarvitsi puuttua ainoastaan yhteen nuorten toteuttamaan pahoinpitelyyn Oulun keskustassa. Partiot antoivat myös runsaasti huomautuksia Rantakadun yöllistä läpiajokieltoa rikkoville autoilijoille.

Jokilaaksoissa perjantain ja lauantain välinen yö oli vilkkain. Merkittävä osa poliisin tehtävistä liittyi päihtyneiden häiriökäyttäytymiseen sekä lieviin väkivaltarikoksiin. Poliisi joutui puuttumaan usein myös turvallisuutta vaarantavaan ja häiriötä aiheuttavaan ajamiseen. Kainuussa poliisilla oli eniten tehtäviä Kajaanissa. Viikonlopun tehtävät liittyivät nahisteluihin, pahoinpitelyihin, häiriökäyttäytymisiin, rattijuopumuksiin sekä omaisuusrikoksiin.

Lue myös: Rovaniemen viikonloppu rauhallinen poliisin näkökulmasta -hieman järjestyshäiriöitä ja kolme rattijuoppoa

Kilpailut

Uusimmat