Kuva: Shutterstock

PSAVI: Oulun saatettava lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi

28.04.2022 08:29 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää Oulun kaupungin saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi elokuun loppuun mennessä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää Oulun kaupungin saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi elokuun loppuun mennessä. Vaikka kaupunki on tehnyt toimenpiteitä palveluiden jonotilanteen korjaamiseksi, hoitoon pääsy ei edelleenkään toteudu lain vaatiman kolmen kuukauden sisällä.

Oulun kaupunki on pyrkinyt löytämään ratkaisuja hoitoon pääsyn nopeuttamiseen mm. vuokratyövoiman sekä ostopalvelujen avulla. Myös rekrytointia ja muita toimintatapoja sekä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa on kehitetty.
Kaupungin antaman selvityksen mukaan lasten- ja nuorisopsykiatrisiin palveluihin yli kolme kuukautta jonottaneiden määrä on kuitenkin yhä kasvussa eikä toteutetut korjaavat toimenpiteet ole olleet riittäviä hoidon järjestämiseen lainmukaisesti.
Oulun kaupungin on annettava aluehallintovirastolle syyskuunn puoliväliin mennessä selvitys siitä, miten hoitoon pääsy lasten- ja nuorisopsykiatristen palveluihin on saatettu lain edellyttämälle tasolle.

Lue myös: Oulun kaupungille huomautus lastensuojelupalveluiden järjestämisestä

Kilpailut

Uusimmat