Kuva: Marja Ollakka

Lakko vaikuttaa laajasti Oulun ja Rovaniemen kaupunkien palveluihin keskiviikkona ja torstaina -mielenosoitus keskiviikkona

04.04.2022 12:59 - Jussi Häkkilä

Jyty ry, Juko ry ja JHL ry ovat ilmoittaneet työnseisauksesta tämän viikon keskiviikkona ja torstaina. Lakko vaikuttaa laajasti Oulun ja Rovaniemen kaupunkien palveluihin.

Jyty ry, Juko ry ja JHL ry ovat ilmoittaneet työnseisauksesta tämän viikon keskiviikkona ja torstaina. Lakko vaikuttaa laajasti mm. Oulun kaupungin palveluihin.

Uimahallit sekä iso osa muistakin sisäliikuntapaikoista on suljettu lakon vuoksi. Sisäliikuntapaikoista auki ovat Ouluhalli, Linnanmaan jäähalli, Värtön liikuntahalli, Toppilan liikuntatalo ja Kasarmin liikuntasali sekä koulujen ja päiväkotien liikuntasalit.
Ohjattuja ryhmiä tai muita ohjattuja liikuntapalveluita ei järjestetä.

Perusopetuksessa tarjotaan lakkopäivinä retkieväspaketti lounaan tilalla. Lukio-opiskelijat opiskelevat etänä lakon ajan, eikä aterioita ole tarjolla. Peruskoulujen osalta selvitetään mahdollisuutta järjestää opetusta lakkopäivinä. Mikäli koulujen toiminta keskeytyy ja opetusta ei voida järjestää, keskeytyy myös koulujen iltapäivätoiminta sekä erityishuoltolain mukainen aamu- ja iltapäivähoito.
Työtaistelun takia päiväkotien ja perhepäivähoidon palvelua joudutaan rajaamaan ensisijaisesti niiltä perheiltä, joilla molemmat tai toinen huoltaja on kotona tai jotka opiskeluiden tai työn luonteen vuoksi eivät tarvitse lapselleen välttämätöntä hoitoa. 
 
Oulu10-asiointipisteet ovat suljettuina, kuten myös Oulun Veden asiakaspalvelu ja laskutus. Myös Ympäristötalo on suljettu lakon aikana.

Ikäihmisten päivätoiminta, Tuiran senioritoiminta ja Aino-neuvonnan asioimispiste suljetaan lakon ajaksi.

Kirjastot, myös omatoimipalvelut ovat suljetaan. Pohjois-Pohjanmaan museo sekä Oulun taidemuseo on suljettu työtaistelun vuoksi. Tiedekeskus Tietomaa on avoinna.

Katujen kunnossapito saattaa viivästyä, mikäli sää- ja keliolosuhteet vaativat kunnossapitoa.

JHL, Jyty ja JUKO järjestävät mielenilmauksen Oulun Rotuaarilla keskiviikkona kello 12-14, ja samaan aikaan Rovaniemellä Lordin aukiolla.

Lue myös: Hoitajalakko vaikuttaa myös Keski-Pohjanmaan keskussairaalan toimintaan

Kilpailut

Uusimmat