Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn mukaan Oulun kaupunki on jakanut lahjakortteja kiitokseksi työntekijöille, jotka olivat töissä syyskuisen työtaistelun aikana.
Oulun kaupungin palveluksessa työskentelevät Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn jäsenet ovat lakossa keskiviikosta perjantaihin.
Oulun kaupungin palveluksessa työskentelevät JHL:n ja Jytyn jäsenet ovat lakossa keskiviikosta perjantaihin.
Oulu suunnittelee ateria- ja puhtauspalveluiden ulkoistamista, mikä heikentää työehtoja ja voi johtaa irtisanomisiin. JHL ja Jyty vastustavat epäreiluja ulkoistuksia työtaistelulla. Oulun ateria- ja puhtauspalveluissa työskentelevät JHL:n ja Jytyn jäsenet ovat lakossa torstaina 24. syyskuuta.
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tapasivat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan maanantaina 21.9. Ammattiliittojen puheenjohtajat vaativat Oulua luopumaan ulkoistamissuunnitelmistaan.
Oulun kaupungin suunnitelmat ulkoistaa ateria- ja puhtauspalvelut liikkeenluovutuksella uhkaavat Julkisten ja hyvinvointialojen liiton ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton mukaan yli 300:n työntekijän työehtoja ja työsuhteita.
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on myöntänyt yhteensä 110 000 euroa tukea nuorten lukukampanjaan, jolla nuoret palkataan töihin yleisiin kirjastoihin edistämään lasten ja nuorten lukutaitoa ja lukemista.
Raahen Kansalaistaloyhdistys Jyty ry:n toiminnanjohtajaa Katja Kuusiratia haastattelee Jussi Häkkilä.