Kuva: Petteri Löppönen

Hyvä käytäntö -palkinto Ouluun pakolaisperheitä auttavalle toimintamallille

08.03.2022 08:18 - Jussi Häkkilä

Pakolaisperheille ennaltaehkäisevää tukea tarjoava työskentelymenetelmä on saanut sosiaalialan Hyvä käytäntö -palkinnon.

Pakolaisperheille ennaltaehkäisevää tukea tarjoava työskentelymenetelmä on saanut sosiaalialan Hyvä käytäntö -palkinnon. Toimintamallin on kehittänyt sosiaaliohjaaja Iida-Maria Bimberg, joka työskentelee Oulun kaupungin Turvallinen Oulu -hankkeessa.
Perhe yhtenäiseksi -työskentelymenetelmän myötä Oulun kaupungin maahanmuuttajapalveluissa lastensuojelun asiakkuudet ovat puolittuneet ja perhetyön tarve laskenut miltei neljäsosaan aiemmasta. Palkintoraati piti tärkeänä, että toimintamalli voidaan helposti ottaa käyttöön myös muualla. Malli onkin lähtenyt leviämään, ja sitä käyttävät jo Kokkolan, Kajaanin ja Pudasjärven maahanmuuttajapalvelut.

Menetelmä on saanut tunnustusta jo aiemmin, sillä se voitti kunniamaininnan vuoden yhdenvertaisuustekona Kuntateko 2020 -kilpailussa.
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia järjestää Hyvä käytäntö -kilpailun vuosittain. Kilpailu järjestettiin nyt 15. kerran, ja siihen osallistui 27 ehdokasta. Kilpailun pääpalkinto on tuhat euroa ja matka sosiaalialan konferenssiin esittelemään käytäntöä.
Hyvä käytäntö -palkinnon tavoitteena on edistää toimivien ja tuloksellisten sosiaalialan ammattikäytäntöjen ja kehittämistä ja levittämistä.

Lue myös: Oululainen perheen kotoutumismalli ehdolla Hyvä käytäntö -palkinnon saajaksi

Kilpailut

Uusimmat