Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaa Suomen tuulivoimaisin maakunta

13.01.2022 09:13 - Jussi Häkkilä

Suomen tuulivoimaisin kunta löytyy Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n tilastojen mukaan Lapista.

Suomen tuulivoimaisin kunta löytyy Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n tilastojen mukaan Lapista. Simo on ohittanut Kalajoen voimaloiden teholla mitattuna. Kolmanneksi eniten tuulivoimaa on Raahessa.
Pohjois-Pohjanmaa on maakuntatarkastelussa kärkisijalla. Maakunnassa on 37 prosenttia koko maan tuulivoimakapasiteetista. 
Suomessa on yhteensä 962 tuulivoimalaa. Niiden yhteenlaskettu teho on 3257 megawattia. Suomen tuulivoimakapasiteetista 6,4 prosenttia sijaitsee Kalajoella, jossa on 64 voimalaa yhteisteholtaan 208 megawattia, ja kuusi prosenttia Raahessa, jossa on 62 voimalaa yhteisteholtaan 197 megawattia.
Maakunnista toiseksi eniten tuulivoimaa on Lapissa, jossa on 17 prosenttia Suomen tuulivoimaloista. Tuulivoimaisimmassa kunnassa, Simossa, tuulivoimaloita on Kalajoen tapaan 64, mutta niiden yhteenlaskettu teho on 280 megawattia.
Loppuvuonna valmistui myös Suomen toistaiseksi suurin tuulipuisto, Pyhännän ja Kajaanin alueilla sijaitseva Piiparinmäki, jossa on 46 voimalaa.

Lue myös: Semecon, Korkia ja Arvo Sijoitusosuuskunta sijoittavat tuulivoimahankkeisiin Ylivieskassa, Siikalatvalla ja Sievissä

Kilpailut

Uusimmat