Kuva: Shutterstock

Lämminvesivaraaja räjähti rivitalossa Ylivieskassa - asunto oli kuin turkkilainen sauna

09.01.2022 14:38 - Ari Kettukangas

Vesivahinkoa ei päässyt tulemaan, koska vuotava vesi meni suoraan lattiakaivoon. Asunto oli tosin kuin turkkilainen sauna ja höyryä oli valtavasti. Sekin onneksi lähti tuulettamalla ja pinnat kuivuivat nopeasti.

Lämminvesivaraaja räjähti tänään puoleltapäivin rivitalossa Ylivieskassa. Varaaja oli saunassa ja palokunnan päästessä paikalle todettiin lämminvesivaraajasta lähtevän lämminvesiputken posahtaneen rikki. Varaajan kuumat vedet oli vuotaneet saunaan. Pelastuslaitos katkaisi veden asunnosta ja kytki lämminvesivaraajan virrattomaksi. Kiinteistöhuolto tuli tulppaamaan rikkoutuneen putken, joka myöhemmin korjataan taas toimivaksi. Vesivahinkoa ei päässyt tulemaan, koska vuotava vesi meni suoraan lattiakaivoon. Asunto oli tosin kuin turkkilainen sauna ja höyryä oli valtavasti. Sekin onneksi lähti tuulettamalla ja pinnat kuivuivat nopeasti. Pelastuslaitos muistuttaa, että oman asunnon kiinteistötekniikan käyttö kannattaa opetella hyvin. Veden pääsulun ja sähkön pääkytkimen sijainti tulisi olla kaikkien asukkaiden tiedossa. Hätätilanteessa niiden avulla saadaan nopeasti pienennettyä vahinkoja. Tässä tilanteessa pelastuslaitokselle oli isona apuna taloyhtiön hallituksen porukka, joka pystyi nopeasti reagoimaan pelastuslaitoksen toiveisiin. Nyt siis selvittiin säikähdyksellä ja ilman suuria aineellisia vahinkoja.

Lue myös: Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletty Pohjois-Pohjanmaalla - 5 hengen ulkotilaisuudet sallitaan ja liikunta- ja virkistystilat avataan

Kilpailut

Uusimmat