Kuva: Shutterstock

Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletty Pohjois-Pohjanmaalla - 5 hengen ulkotilaisuudet sallitaan ja liikunta- ja virkistystilat avataan

09.01.2022 10:17 - Ari Kettukangas

5 henkilön ulkotapahtumat sallitaan ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestetyt yleisötilaisuudet. Ulkotiloissa on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu korkeintaan viisi henkilöä. Koronapandemian torjumiseksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa 9.1.–31.1 välisenä aikana. 5 henkilön ulkotapahtumat sallitaan ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona. Samalla Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty. Sairaalahoidon ylikuormituksen uhka on tällä hetkellä väistynyt. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Tiloissa tulee kuitenkin toimia terveysturvallisesti aiempien määräysten mukaisesti. Aluehallintovirasto ei valmistele tällä hetkellä etäkouluun siirtymiseen johtavia sulkupäätöksiä.

Lue myös: Tiukennuksia Soiten alueellisiin kokoontumisrajoituksiin

Kilpailut

Uusimmat