Kaikki tehtävät olivat pieniä ja eikä henkilövahinkoja syntynyt.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella oli eilisen ukkosen takia 15 vahingontorjuntatehtävää.
Jokilaaksojen pelastuslaitos pelasti lauantaina Kärsämäellä Pajarinrämeellä ojaan pudonneen keski-ikäisen miehen.
Vesivahinkoa ei päässyt tulemaan, koska vuotava vesi meni suoraan lattiakaivoon. Asunto oli tosin kuin turkkilainen sauna ja höyryä oli valtavasti. Sekin onneksi lähti tuulettamalla ja pinnat kuivuivat nopeasti.
Valtion lisätalousarviossa esitetään 1,6 miljoonaa euroa Kalajoen viime kesän maastopalosta aiheutuneiden kustannusten korvaamiseksi.
Ari Kettukankaan jututettavana Jokilaaksojen pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Harri Pyyhtiä.
Kalajoen palon kokonaiskustannukset saattavat nousta lähes 1,6 miljoonaan euroon. Nyt jo tiedossa olevat kustannukset ovat 9,7 prosenttia talousarvion nettomenoista, mikäli arvio 1,6 milj. eurosta toteutuu, se merkitsisi jopa noin 12 prosentin ylitystä pelastuslaitoksen vuoden 2021 talousarvioon. Tämä ylitys kaatuu väistämättä alueen kuntien maksettavaksi.
Jokilaaksojen pelastuslaitos on päättänyt vapauttaa yksityisen ilotulitteiden käyttämisen alueellaan venetsialaisten aikana ilman pelastusviranomaiselle tehtävää erillistä ilmoitusta.
Kalajoen maastopalon jälkianalyysi ja tutkimus on parhaillaan menossa. Pelastusopisto koordinoi tiedonkeruuta ja analyysia ja mm. Jokilaaksojen pelastuslaitos sekä sisäministeriö ovat yhteistyössä tiiviisti mukana. Pelastusopisto tiedottaa tuloksista aikanaan erikseen.
Vanhempi mies löydettiin tänään Haapajärven Oksavalla hukkuneena joesta.
Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut Jokilaaksojen pelastuslaitokselle huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä.
Jokilaaksojen pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Harri Pyyhtiää haastattelee Jussi Häkkilä.
Siikalatvan Pulkkilan paloalue oli kooltaan 40 x 500 metriä ja Siikajoella noin 50 x 100metriä. Voimakas puuskittainen tuuli ja kuivuus vaikeuttavat sammutustehtäviä. Sammutustehtävissä oli runsaasti pelastuslaitoksen ja turveurakoitsijoiden henkilöstöä.
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa ihmisiä olemaan huolellisia avotulen teon kanssa ja varaamaan paikalle riittävä määrä alkusammutuskalustoa. Myös keliolosuhteet tulee huomioida ennen avotulen sytyttämistä. Tuulisella säällä kulottamista ja muuta avotulen tekoa on syytä välttää.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella on tapahtunut tämän iltapäivän aikana useita liikenneonnettomuuksia.
Otso Gold -kaivos ja Jokilaaksojen pelastuslaitos harjoittelivat tänään vaarallisten aineiden onnettomuutta Raahessa.