Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut Jokilaaksojen pelastuslaitokselle huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä.
Jokilaaksojen pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Harri Pyyhtiää haastattelee Jussi Häkkilä.
Siikalatvan Pulkkilan paloalue oli kooltaan 40 x 500 metriä ja Siikajoella noin 50 x 100metriä. Voimakas puuskittainen tuuli ja kuivuus vaikeuttavat sammutustehtäviä. Sammutustehtävissä oli runsaasti pelastuslaitoksen ja turveurakoitsijoiden henkilöstöä.
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa ihmisiä olemaan huolellisia avotulen teon kanssa ja varaamaan paikalle riittävä määrä alkusammutuskalustoa. Myös keliolosuhteet tulee huomioida ennen avotulen sytyttämistä. Tuulisella säällä kulottamista ja muuta avotulen tekoa on syytä välttää.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella on tapahtunut tämän iltapäivän aikana useita liikenneonnettomuuksia.
Otso Gold -kaivos ja Jokilaaksojen pelastuslaitos harjoittelivat tänään vaarallisten aineiden onnettomuutta Raahessa.
Lestijoen suualueella, Himangan taajamassa valtatie 8:n varrella valmistauduttiin eilen tulvatilanteeseen viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteisessä harjoituksessa. Kyseinen tulvasuojeluhanke on Pohjois-Pohjanmaalla ja jopa Suomen mittakaavassa harvinainen. Valmiusharjoituksen tavoitteena on varmistaa, että tulvasuojelurakenteisiin liittyvä ohjeistus ja osaaminen ovat ajan tasalla, osapuolten vastuut tulvatilanteissa ovat selvillä ja yhteistyö on sujuvaa. Valmiusharjoituksessa oli viranomaisroolissa mukana myös Jokilaaksojen pelastuslaitos.
Haapajärven monitoimitalon katolla paloi eilen alkuillasta vesikourussa oleva lämmityskaapeli. Musta savu ennakoi suurempaakin paloa ja sai varalta liikkeelle enemmänkin pelastuskalustoa. Paikalla olleet kaupungin työntekijät olivat kuitenkin ripeitä ja toimivat ennen sammutuskaluston tuloa mallikkaasti.
Ylivieskassa syttyi omakotitalo palamaan yöllä. Jokilaaksojen pelastuslaitos sai tulipalosta hälytyksen klo 01.27. Pelastuslaitoksen saapuessa kohteeseen talon terassi oli tulessa, palo oli levinnyt lisäksi talon ullakolle. Pelastuslaitos sai palon sammutettua.
Sievin uusi paloasema vihittiin tänään.
Jokilaaksojen pelastuslaitos harjoittelee tänään kello 17-20 välillä Ruukin Mäkelänrinteellä evakuointia.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen hälytystehtävätilasto viime vuodelta on valmistunut. Kaikkiaan viime vuonna erilaisia hälytystehtäviä oli 2680, kun vuotta aiemmin luku oli 3009. Eniten oli ensivaste- ja liikenneonnettomuustehtäviä.