Kurssin tavoitteena on edistää viranomaisten ja varautumisen kannalta muiden keskeisten tahojen yhteistyötä.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee tällä viikolla tekemänsä tarkastuskäynnin perusteella potilasturvallisuuden vaarantuneen Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolla.
Perjantaina Oulussa ja lähialueilla toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 62 taksia, joista yhteensä 26:ssä oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 14 liikennevirhemaksua ja yhden rangaistusvaatimuksen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että saamansa selvitysten perusteella hoitoon pääsy Oulun lasten ja nuorisopsykiatristen palveluissa toteutuu terveydenhuoltolain velvoitteiden mukaisesti.
Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta läänineläinlääkäri Laura Karvosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Suomen valmiustoimikunta keskusteli 15.3.2022 Ukrainan katastrofin ajankohtaisesta tilanteesta alueen varautumisen näkökulmasta. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kannattaa ja tukee esitystä alueemme valmius- ja turvallisuusfoorumiverkoston täydentämistä kolmannella, Oulu – Koillismaan alueen valmius- ja turvallisuusfoorumilla. Valmiustoimikunta keskusteli riskeistä eri viranomaisalueilla ja kuuli puheenjohtaja ylijohtaja Terttu Savolaisen ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston pelastustoimi ja varautuminen vastuualueen alustukset.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt ampuma-aseilla harjoitettavan metsästyksen Syötteen, Taivalvaaran, Ruka-Valtavaara-Pyhävaaran, Juuman sekä Hossan alueilla viiden vuoden määräajaksi tästä päivästä alkaen.
5 henkilön ulkotapahtumat sallitaan ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi alueella. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä koronaepidemian leviämisalue ja tilanne on edelleen heikentynyt.
Viikonlopun aikana Oulun seudulla tarkastettiin yhteensä 103 taksia. Seuraamuksia määrättiin 22 kappaletta. Viisi ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tarkasti elo-syyskuun aikana yhteensä 76 ravintolaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tänään koronarajoitukset koskemaan koko Kainuun maakuntaa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Samalla virasto on käynnistänyt arvioinnin rajoitusten nopeutetusta purusta, ja antaa uuden päätöksen viikon kuluessa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain nojalla kuntia järjestämään terveystarkastuksen kaikille henkilöille, jotka tulevat maahan alueella sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta. Näin tulee toimia myös Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys koskee Oulun kaupunkia, Kuusamon kaupunkia ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla koronan takia ensi kuun loppuun saakka.
Lupahakemus koskee Metsä Fibre Oy:n suunnitteleman uuden biotuotetehtaan rakentamista ja toimintaa Metsä Groupin nykyiselle tehdasalueelle Kemiin. Tehtaan tuotantokapasiteetti on yhteensä 1,5 miljoonaa tonnia sulfaattisellua vuodessa. Tehdasintegraattiin varaudutaan rakentamaan tulevaisuudessa myös muita biotuotelaitoksia. Hakemuksen mukaan investointipäätös uuden tehtaan rakentamisesta tehdään aikaisintaan syksyllä 2020 ja tehdas voisi käynnistyä vuonna 2023. Nykyisen Metsä Fibre Oy:n sellutehtaan toiminta pääosin loppuu uuden tehtaan käynnistyttyä. Tehdasalueella sijaitsevan Metsä Board Oyj:n kartonkitehtaan toiminta jatkuu entisellään.