Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun joulunavaus peruttu koronan takia

26.11.2021 08:32 - Jussi Häkkilä

Oulun joulunavaus on peruttu pahentuneen koronatilanteen takia.

Oulun joulunavaus on peruttu pahentuneen koronatilanteen takia. Oulun kaupunki aloitti eilen kolmansien koronarokoteannosten antamisen 60 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kolmannen rokotteen voivat saada myös voimakkaasti immuunipuutteiset, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat, sekä alle kuuden viikon annosvälillä rokotteen saaneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisäksi Oulun kirjaston järjestämissä yli 50:n hengen tapahtumissa otetaan käyttöön koronapassi. Kirjastossa asioidessa ei tarvitse koronapassia.

Koronatestattavien määrä on kasvanut Oulussa viime viikkoina huomattavasti. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa, että pelkkään näytteenottoon kannattaa varata aika ensisijaisesti Pihlajalinnan testauspisteelle Rehapolikseen tai Limingantullin näytteenottopisteelle. Akuuttivastaanotoille hakeutuu tällä hetkellä runsaasti pelkkään koronatestiin tulijoita, mikä kuormittaa vastaanottojen muuta toimintaa. 
Oulun kaupungin näytteenottopisteillä ei pääsääntöisesti testata niitä, jotka tarvitsevat vain todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta koronapassia varten. Koronatesti tulee tällöin hankkia muualta omakustanteisesti.

Lue myös: Koronapassi käyttöön Oulussa

Kilpailut

Uusimmat