Lapin poliisi on selvittänyt laajan rikosvyyhdin, johon kuuluu mm. tapon yritys, törkeä ryöstön yritys, törkeä ryöstö ja törkeä kotirauhan rikkominen.
Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut oululaisen 1970-luvulla syntyneen miehen epäiltynä viime viikolla Oulun Kaakkurissa tehdystä taposta.
Poliisi on tänään selvittänyt myös oululaiseen Merikosken lukioon kohdistunutta koulu-uhkausta.
Poliisi otti lauantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä Pulkkilassa tapahtuneesta henkirikoksesta.
Oulun kaupunki on kieltänyt kaiken kalastamisen Merikosken siltojen alla olevan pohjapadon alavirran puolella sadan metrin matkalla.
Poliisi on edistynyt Kuhmossa viime viikon tiistaina tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa ja epäilee teosta uhrin poikaa.
Poliisi sai tänään ilmoituksen kuolleesta naisesta kuhmolaisen asunnon ulkopuolella.
Lapin käräjäoikeus vangitsi eilen poliisin vaatimuksesta rovaniemeläisen miehen todennäköisin syin epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja ampuma-aserikoksesta maanantain ja tiistain välisenä yönä Rovaniemen Pöykkölän kaupunginosassa tapahtuneessa piiritystilanteessa.
Rovaniemen Pöykkölässä oli eilisiltana poliisioperaatio, jossa otettiin kiinni ja pidätettiin noin 40-vuotias mies epäiltynä ampuma-aserikoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.
Poliisi tutkii Torniossa tiistaina ilmitullutta epäiltyä henkirikosta.
Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi otti alaikäisen tekijän heti kiinni koulun tiloista. Uhri sai välittömästi sairaanhoitoa, ja on toimitettu Lapin keskussairaalaan.
Poliisi kaipaa havaintoja tapauksesta. Havaintoja kaivataan tekoon mahdollisesti liittyvistä kahdesta noin 20–35-vuotiaasta naisesta. Heistä ainakin toisella on ollut tapahtuma-aikaan päällään pitkä musta hame ja hiukset nutturalla.
Poliisi epäilee kolmea Rovaniemen kaupungin viranhaltijaa virkavelvollisuuden rikkomisesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Poliisin tilastojen mukaan Lapin turvallisuustilanteessa ei näyttäisi olevan suuria heilahduksia aiempiin vuosiin verrattuna.
Poliisi tutkii Oulussa perjantaina 4.2.2022 tapahtuneita seksuaalirikoksia, joissa uhreina on ollut kaksi alaikäistä tyttöä.