Miehen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ajoneuvorikkomukseen ja räjähderikokseen.
Kahden alaikäisen tytön epäillään joutuneen seksuaalirikoksen kohteeksi Oulussa viime viikonloppuna yksityisasunnossa. Toinen tytöistä on alle 16-vuotias ja toinen alle 18-vuotias.
Pakeneva auto aiheutti useita vaaratilanteita, vauhdin ollessa kovimmillaan noin 160 kilometriä tunnissa. Pakeneva auto törmäsi ajon aikana myös kahteen sivulliseen autoilijaan. Lisäksi Muurolan taajama-alueella ainakin yksi jalankulkija oli vaarassa jäädä pakenevan auton alle. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa ja heidät kaikki otettiin kiinni.
Ryöstäjiä oli kaksi ja uhri oli saanut tapahtumassa vammoja kasvoihinsa. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Raahen poliisin asiakaspalveluun.
Oulu hakee yli kahta miljoonaa euroa valtiovarainministeriöltä seksuaalirikosten ehkäisemiseksi.
Rikostutkintaa paennut epäilty saatiin kiinni Saksan Saarbrückenissa 2.1. ja hänet siirrettiin Suomeen eilen.
Teot tapahtuivat mm. Peräsaajontien ja Jänkkävaaran alueella sekä Ivalon yläasteella. Asianomistajien ilmoitusten mukaan rikoksilla aiheutettujen vahinkojen arvo on yhteensä yli 20 000 euroa. Tekijät mm. rikkoivat linja-autojen ikkunalaseja ja anastivat ilotulitteita. Teoista on epäiltynä yhteensä kahdeksan alaikäistä poikaa. Osa epäillyistä on alle 15-vuotiaita eivätkä he ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa. Heille voidaan kuitenkin määrätä maksettavaksi vahingonkorvauksia.
Oulun kaupungin asiantuntijaryhmä seksuaalirikosten ehkäisemiseksi kokoontui eilen toista kertaa.
Oulun kaupunki aloittaa toimenpiteet, joilla vahvistetaan erityisesti lasten ja nuorten turvallisuutta Oulussa.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä liittyen eiliseen Pudasjärvellä tapahtuneeseen tulipaloon ja epäiltyyn henkirikokseen.
Oikeusministeriö ohjeisti eilen Rikosseuraamuslaitosta, että Vaalan uusi vankila tulee ensisijaisesti sijoittaa kunnan keskustan läheisyydessä olevalle tontille.
Oulussa seksuaalirikoksesta epäilty mies on otettu kiinni Saksassa.
Oulun poliisi julkaisi tänään kuvan ja tuntomerkkejä kahdeksannesta Oulussa tapahtuneesta alle 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta seksuaalirikosesta epäillystä miehestä.
Kuusamon Rukalla tammikuussa järjestettävä Nordic Noir on Suomen ensimmäinen puhtaasti pohjoismaiseen rikoskirjallisuuteen keskittyvä kansainvälinen kirjallisuusfestivaali.
Poliisi on jatkanut Ivalossa alkuviikosta paljastuneen henkirikoksen tutkintaa.