Takaa-ajon aikana naisen auto suistui ulos Nurmitiellä ja meni kahdesti läpi alueella sijaitsevan kiinteistön piha aidasta. Nurmitiellä oli pakoauton reitillä ollut myös jalankulkijoina ainakin mies ja pikkulapsi. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausainerikoksena.
Poliisi kirjasi viikonlopun aikana Rovaniemen alueelta noin 40 rikosilmoitusta.
Työssään nainen oli toiminut lähihoitajana ja sen lisäksi omaishoitajana vuonna 1932 syntyneelle heikkokuntoiselle muistisairaalle vanhukselle. Vanhus oli edunvalvonnan piirissä. Lähihoitajana toiminut nainen oli omaishoitajan roolissa pyytänyt Oulun edunvalvontaa vapauttamaan vanhuksen tililtä rahaa 7.helmikuuta - 21.maaliskuuta 2018 välisenä aikana useampana eri kertana yhteensä 3 100 euron edestä. Vanhuksen tililtä vapautetut varat epäillään käytetyn rikoksesta epäillyn naisen omiin tarkoitusperiin sekä ostoksiin ja osa rahoista oli siirretty suoraan epäillyn omalle tilille.
Lapin poliisilaitosta työllistivät tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla erityisesti kiireelliset hälytystehtävät ja huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajaminen.
Oululainen 34-vuotias mies jäi eilen kauppaliikkeessä kiinni näpistyksestä.
Oulun kaupunki käynnisti talvella seksuaalirikosten ehkäisyprojektin kaupungissa paljastuneiden vakavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten ja hyväksikäyttötapausten johdosta. Projektijohtaja Kati Kaarlejärveä haastattelee Jussi Häkkilä.
20-vuotias mies ajoi enimmillään poliisia pakoon 140 kilometriä tunnissa 80 alueella. Hän hylkäsi autonsa, mutta poliisikoira löysi hänet ja puhalluksessa ylittyi törkeän rattijuopumuksen raja.
Poliisi tutkii viime kuun 27. päivä kadonneeksi ilmoitetun 41-vuotiaan raahelaismiehen katoamista henkirikoksena.
Merikosken voimalaitoksella alkoi eilen kolme viikkoa kestävä vuosihuolto.
Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi tammikuussa Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvellä tapahtuneen henkirikoskokonaisuuden tutkinnan ja asian käsittely on siirtynyt syyteharkintaan. Kokonaisuutta on tutkittu muun muassa murhana, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.
Pohjanmaan käräjäoikeus on tänään 5.6.2019 tutkinnanjohtajan vaatimuksesta vanginnut vuonna 1965 syntyneen mieshenkilön todennäköisin syin epäiltynä murhaan, törkeään rattijuopumukseen ja ampuma-aserikokseen.
Ari Kettukankaan jututettavana rikosseuraamuslaitoksen keskuhallintoyksikön koiravastaava Aki Saarinen ja Turun vankilan koiraohjaaja Vesa Laakso.
Tehtyjen havaintojen perusteella poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Tapausta tutkitaankin vahingontekona. Poliisi pyytää tietoja Kemijärven Lakkisaaressa tai Lakkisaaren lähistöllä Pöyliöjärvellä sunnuntai-iltana liikkuneista henkilöistä ja veneistä. Mahdolliset havainnot pyydetään ilmoittamaan Lapin poliisilaitokselle.
Tekijäksi epäillyt kaksi kemiläistä noin 30-vuotiasta miestä on otettu asian vuoksi kiinni ja heitä epäillään noin 15 muusta Kemi-Tornio alueella tapahtuneista varkausrikoksista kyseisen yön aikana.
Siikajoella vuosi sitten keväällä ilmitulleen ylämaankarjan kuolemaa tutkitaan törkeänä eläinsuojelurikoksena ja ympäristön turmelemisena.
Poliisi pyytää omistajia kiinnittämään huomiota mm. pyörien lukitukseen. Vaijerilukolla ja ns. pinnalukolla varustetut pyörät on helppo nostaa esim. auton kyytiin lukittunakin, eikä pyörävarkaalla siten ole tarvetta lukkojen murtamiseen tai katkaisuun.