Poliisi pyytää omistajia kiinnittämään huomiota mm. pyörien lukitukseen. Vaijerilukolla ja ns. pinnalukolla varustetut pyörät on helppo nostaa esim. auton kyytiin lukittunakin, eikä pyörävarkaalla siten ole tarvetta lukkojen murtamiseen tai katkaisuun.
Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi monta lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten esitutkintaa talven aikana.
Epäilty on 20-vuotias Afganistanin kansalainen. Uhrina on tapahtuma-aikaan ollut 17-vuotias tyttö. Teon epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Oulussa. Epäilty on esitutkinnassa kiistänyt teon.
Kelkka on Arctic Cat merkkinen ja sen rekisteri on 298-PR. Väriltään kelkka on mustavakoinen. Kelkasta tai sen liikkeistä jotakin tietäviä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan Meri Lapin poliisille.
Oulun käräjäoikeus vangitsi torstaina päätöksellään haapavetisen 70-luvulla syntyneen miehen- ja 80-luvulla syntyneen naisen tutkintavankeuteen epäiltynä todennäköisin syin varkaudesta ja matkustuskiellon rikkomisesta Limingassa. Oulun käräjäoikeus vangitsi myös 80-luvulla syntyneen ylivieskalaismiehen tutkintavankeuteen epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.
Miehen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ajoneuvorikkomukseen ja räjähderikokseen.
Kahden alaikäisen tytön epäillään joutuneen seksuaalirikoksen kohteeksi Oulussa viime viikonloppuna yksityisasunnossa. Toinen tytöistä on alle 16-vuotias ja toinen alle 18-vuotias.
Pakeneva auto aiheutti useita vaaratilanteita, vauhdin ollessa kovimmillaan noin 160 kilometriä tunnissa. Pakeneva auto törmäsi ajon aikana myös kahteen sivulliseen autoilijaan. Lisäksi Muurolan taajama-alueella ainakin yksi jalankulkija oli vaarassa jäädä pakenevan auton alle. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa ja heidät kaikki otettiin kiinni.
Ryöstäjiä oli kaksi ja uhri oli saanut tapahtumassa vammoja kasvoihinsa. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Raahen poliisin asiakaspalveluun.
Oulu hakee yli kahta miljoonaa euroa valtiovarainministeriöltä seksuaalirikosten ehkäisemiseksi.
Rikostutkintaa paennut epäilty saatiin kiinni Saksan Saarbrückenissa 2.1. ja hänet siirrettiin Suomeen eilen.
Teot tapahtuivat mm. Peräsaajontien ja Jänkkävaaran alueella sekä Ivalon yläasteella. Asianomistajien ilmoitusten mukaan rikoksilla aiheutettujen vahinkojen arvo on yhteensä yli 20 000 euroa. Tekijät mm. rikkoivat linja-autojen ikkunalaseja ja anastivat ilotulitteita. Teoista on epäiltynä yhteensä kahdeksan alaikäistä poikaa. Osa epäillyistä on alle 15-vuotiaita eivätkä he ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa. Heille voidaan kuitenkin määrätä maksettavaksi vahingonkorvauksia.
Oulun kaupungin asiantuntijaryhmä seksuaalirikosten ehkäisemiseksi kokoontui eilen toista kertaa.
Oulun kaupunki aloittaa toimenpiteet, joilla vahvistetaan erityisesti lasten ja nuorten turvallisuutta Oulussa.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä liittyen eiliseen Pudasjärvellä tapahtuneeseen tulipaloon ja epäiltyyn henkirikokseen.