Lapin poliisilaitos selvitti kuun vaihteessa huumerikostorjunnan tehostetussa valvonnassa yhteensä 13 huumausainerikosta, 45 huumausaineen käyttörikosta ja kaksi törkeää huumausainerikosta.
Kahden vuoden välein toteutettava päihdetilannekysely tehtiin nyt kolmannen kerran joulukuun aikana nettikyselynä.
Lapin poliisilaitoksen partio otti kiinni eilen Kemijärvellä kaksi moottorikelkkailijaa, jotka ajoivat Särkikankaalla useita kilometrejä pitkin kevyen liikenteen väyliä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen jätevesitutkimus osoittaa, että amfetamiinia käytetään Suomessa nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.
Perjantain 25.9. ja lauantain 26.9. aikana oli Kemin seudulla peräti viisi kappaletta huumeista aiheutuneita rattijuopumustapauksia. Kaksi tapauksista oli Keminmaan puolella ja kolme tapausta Kemin alueella.
Poliisi on huolissaan rattijuopumusten kasvusta Lapissa.
Munuais- ja maksaliiton toiminnanjohtaja Sari Högströmiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Paikan päällä suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa kuljettajan hallusta löytyi myös vähäinen määrä erilaisia huumausaineita. Tapausta tutkitaan mm. rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.
Helsingin poliisi on tutkinut yhdessä Tullin sekä Kaakkois-Suomen ja Oulun poliisilaitosten kanssa huumausainerikoskokonaisuutta viime vuodesta lähtien.
Noin 2 kilometrin vauhdikkaan ajon jälkeen auto suistui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi keula edellä vastaantulevaan autoon, jossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja. Törmäys oli raju ja sen voimasta molemmat autot suistuivat tieltä ulos ja autot vaurioituivat korjauskunnottomiksi. Kaikki kolme olivat puhutuskunnossa kolarin jälkeen ja heidät toimitettiin ambulansseilla sairaalaan.
Poliisille ilmoitettin kuljettajanvaarallisen näköisestä ajotavasta. Auto oli mm. meinannut törmätä useamman kerran toisen henkilöauton perään. Kyseinen henkilöauto oli hieman aiemmin varastettu Oulusta. Autoa kuljettaneen 30- vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen naisen epäillään olleen tapahtumahetkellä huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänellä ei ole myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta. Auton sisältä löydettiin lisäksi tarkastuksen yhteydessä huumausaineeksi epäiltävää ainetta.
Poliisi otti kiinni 30-vuotiaan miehen, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfematiinille. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Poliisi pysäytti eilen alkuillasta taajamavalvonnassa henkilöauton Haukiputaalla. Suoritetussa huumausainetestissä tulos antoi positiivisen tuloksen huumausaineiden käytöstä ja hänet toimitettiin verikokeeseen. Lisäksi ajoneuvosta löytyi tarkastuksessa aseenpatruunoita, joiden hallussapitoon hänellä ei ollut asianmukaista lupaa, patruunat otettiin poliisin haltuun. Poliisi pysäytti illalla myös Iissä henkilöauton, jonka kuljettajalle suoritetussa huumausainetestissä tulos oli samankaltainen.
Länsipohjankadulla suoritettu huumepikatestin tulos osoitti positiivista amfetamiinille. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Poliisi on selvittänyt viime lauantaina Kemissä tapahtunutta ryöstöä. Kemissä asuvan nuoren miehen asuntoon tuli tuolloin useampi mies ja yksi nainen, jotka olivat pahoinpidelleet miestä ja vieneet miehen omaisuutta. Epäillyn naisen asunnosta on löytynyt merkittävä määrä amfetamiiniksi epäiltyä huumausainetta sekä pienempiä määriä muita huumausaineita. Kotietsinnöissä on myös toiselta asunnolta löytynyt kannabiskasvattamo ja asunnossa asuvaa miestä epäillään huumausainerikoksesta.
Keskusrikospoliisi ja Tulli ovat tutkineet törkeää huumausainerikoskokonaisuutta, jossa Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvien henkilöiden epäiltiin hankkineen ja levittäneen useita kiloja amfetamiinia ja hasista.