Paikan päällä suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa kuljettajan hallusta löytyi myös vähäinen määrä erilaisia huumausaineita. Tapausta tutkitaan mm. rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.
Helsingin poliisi on tutkinut yhdessä Tullin sekä Kaakkois-Suomen ja Oulun poliisilaitosten kanssa huumausainerikoskokonaisuutta viime vuodesta lähtien.
Noin 2 kilometrin vauhdikkaan ajon jälkeen auto suistui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi keula edellä vastaantulevaan autoon, jossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja. Törmäys oli raju ja sen voimasta molemmat autot suistuivat tieltä ulos ja autot vaurioituivat korjauskunnottomiksi. Kaikki kolme olivat puhutuskunnossa kolarin jälkeen ja heidät toimitettiin ambulansseilla sairaalaan.
Poliisille ilmoitettin kuljettajanvaarallisen näköisestä ajotavasta. Auto oli mm. meinannut törmätä useamman kerran toisen henkilöauton perään. Kyseinen henkilöauto oli hieman aiemmin varastettu Oulusta. Autoa kuljettaneen 30- vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen naisen epäillään olleen tapahtumahetkellä huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänellä ei ole myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta. Auton sisältä löydettiin lisäksi tarkastuksen yhteydessä huumausaineeksi epäiltävää ainetta.
Poliisi otti kiinni 30-vuotiaan miehen, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfematiinille. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Poliisi pysäytti eilen alkuillasta taajamavalvonnassa henkilöauton Haukiputaalla. Suoritetussa huumausainetestissä tulos antoi positiivisen tuloksen huumausaineiden käytöstä ja hänet toimitettiin verikokeeseen. Lisäksi ajoneuvosta löytyi tarkastuksessa aseenpatruunoita, joiden hallussapitoon hänellä ei ollut asianmukaista lupaa, patruunat otettiin poliisin haltuun. Poliisi pysäytti illalla myös Iissä henkilöauton, jonka kuljettajalle suoritetussa huumausainetestissä tulos oli samankaltainen.
Länsipohjankadulla suoritettu huumepikatestin tulos osoitti positiivista amfetamiinille. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Poliisi on selvittänyt viime lauantaina Kemissä tapahtunutta ryöstöä. Kemissä asuvan nuoren miehen asuntoon tuli tuolloin useampi mies ja yksi nainen, jotka olivat pahoinpidelleet miestä ja vieneet miehen omaisuutta. Epäillyn naisen asunnosta on löytynyt merkittävä määrä amfetamiiniksi epäiltyä huumausainetta sekä pienempiä määriä muita huumausaineita. Kotietsinnöissä on myös toiselta asunnolta löytynyt kannabiskasvattamo ja asunnossa asuvaa miestä epäillään huumausainerikoksesta.
Keskusrikospoliisi ja Tulli ovat tutkineet törkeää huumausainerikoskokonaisuutta, jossa Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvien henkilöiden epäiltiin hankkineen ja levittäneen useita kiloja amfetamiinia ja hasista.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n koulutussuunnittelija Karin Rantalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi pysäytti kaksi samalla autolla liikkeellä ollutta huumekuskia kuuden tunnin sisällä varhain lauantai-aamuna Ylivieskassa. Autolla jäi kiinni Mäntytiellä vuonna -95 syntynyt nainen. Samainen auto pysäytettiin aiemmin yöllä Alpumintiellä, jolloin auton kuljettajana toimi vuonna -82 syntynyt mies. Molempia epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Lapin poliisilaitosta työllistivät tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla erityisesti kiireelliset hälytystehtävät ja huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajaminen.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ENTER – Elämässä eteenpäin! –hanke on saanut rahoituksen Euroopan Unionin rakennerahasto-ohjelmasta.
Oulun poliisin partio pysäytti viime yönä kahden aikaan Oulun Ruiskukkatiellä henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkistamiseksi.
Vanhempaa konstaapeli Arto Vähänikkilää Lapin poliisilaitokselta haastattelee Marja Ollakka.
Tulli on paljastanut laajan ja pitkäkestoisen huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa.