Lapin poliisi on saanut valmiiksi viime vuoden toukokuussa sattuneita huumekuolemia koskevan tutkinnan.
Poliisi paljasti Jokilaaksoissa kaksi törkeää huumausainerikosta, 34 huumausainerikosta ja yli 60 huumausaineen käyttörikosta. Poliisi tapasi valvonnassa useita alaikäisiä, joista osa toimi jopa huumausaineiden myyjinä.
Poliisi on alkuviikosta takavarikoinut kannabista ajoneuvosta ja kahdesta yksityisasunnosta Kajaanissa yhteensä 300 grammaa.
Poliisi otti viime yönä kiinni Oulunsalossa huumausaineen vaikutuksen alaisena ajelleen henkilöauton kuljettajan.
Poliisi otti eilen illalla ja viime yönä kiinni kolme huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajellutta Kajaanissa, Oulaisissa ja Oulussa.
Oulun poliisilaitos ja Keskusrikospoliisi ovat yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa selvittäneet ulkomailta johdettua huumausaineiden maahantuontia ja levitystä Oulun seudulle ja muualle Suomeen.
Kale Puonti oli Marjan juttusilla Pookin iltapäivässä kertomassa kirjastaan Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia.
Kolmen päivän aikana poliisi paljasti kaikkiaan 20 huumausainerikosta ja näistä kaksi oli törkeää huumausainerikosta. Operaation aikana poliisi otti kiinni kahdeksan henkilöä ja yhden etsintäkuulutetun. Lisäksi valvonnan aikana poliisi tavoitti auton ratista neljä ajo-oikeudetonta henkilöä. Huumetakavarikon katukauppa-arvo lähes 40 000 euroa.
Oulun kaupunki asentaa tämän kuun aikana kuusi huumeruiskujen keräysastiaa keskustaan.
Lapin poliisilaitoksen Levin ja Ylläksen alueella viikonloppuna suorittamassa huumevalvonnassa paljastui yhteensä kahdeksan huumausaineen käyttörikosta, viisi huumausainerikosta ja yksi törkeä huumausainerikos
Valvonnan aikana Oulun poliisilaitos takavarikoi huumausaineita lähes 250 000 euron arvosta.
Esitutkinnan aikana useita henkilöitä on ollut vangittuna rikoksista epäiltynä. Rikoksista epäillyn ryhmittymän johtohenkilöt ovat noin 20–30-vuotiaita ja ulkomaalaistaustaisia. Poliisi takavarikoi huumausaineita noin 1,5–2 miljoonan euron arvosta.
Oululainen nuori mies pakoili poliisia eilen iltapäivällä.
Poliisi otti eilen iltapäivällä kiinni epävarmasti liikkuneen autoilijan Oulussa Koskelantiellä.
Yksikönpäällikkö Teemu Gunnarta THL:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Keskusrikospoliisi on tutkinut yhdessä Oulun, Lapin ja Sisä-Suomen poliisilaitosten kanssa kahta rikoskokonaisuutta, joissa molemmissa on selvitetty epäiltyjä törkeitä huumausainerikoksia