Kuva: Fotolia

Tulli paljasti laajan dopingainekaupan -tekijät Pohjois-Savosta ja Pohjois-Pohjanmaalta

23.09.2021 08:10 - Jussi Häkkilä

Kahta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla asuvaa miestä epäillään laajasta dopingaineiden valmistuksesta ja myynnistä Tor-verkossa.

Kahta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla asuvaa miestä epäillään laajasta dopingaineiden valmistuksesta ja myynnistä Tor-verkossa. Tullin esitutkinnan mukaan dopingaineita on myyty yhteensä vähintään 94 000:n euron arvosta.
Tullin esitutkinnan mukaan Pohjois-Savossa asuva mies aloitti dopingaineiden valmistuksen vuonna 2018.  Ensin ne oli tarkoitettu omaan käyttöön. Seuraavana vuonna hän aloitti valmistamiensa aineiden myynnin netissä. Ohjeet valmistamiseen hän löysi internetistä ja raaka-aineet hän tilasi Kiinasta. Mies kertoi valmistaneensa dopingaineet omassa keittiössään pääosin sieltä löytyneillä välineillä. Keittiössä valmistui pääasiassa testosteronia, mutta myös mm. boldenonia, trenbolonia ja drostanolonia.
Huhtikuussa Tulli suoritti kotietsinnän miehen asuntoon, josta takavarikoitiin raaka-aineita ja valmistusvälineitä, satoja ampulleja valmiita dopingaineita sekä satoja tyhjiä ampulleja odottamassa täyttämistä.
Tullin esitutkinnassa selvisi, että aineiden tosiasiallinen myyjä vaihtui vuodenvaihteessa. Pohjoissavolainen mies kertoo luovuttaneensa myyjätilinsä tunnukset häneltä dopingaineita ostaneelle pohjoispohjalaiselle miehelle. Tämän jälkeen pohjoissavolainen mies kuitenkin jatkoi dopingaineiden valmistusta. Tapausta on tutkittu törkeänä dopingrikoksena.

Lue myös: Tulli paljasti ammattimaisen nuuskan salakuljetusringin

Kilpailut

Uusimmat