Kuva: Fotolia

Kuusi suurinta kaupunkia: Hallitus lipsumassa lupauksestaan korvata koronan aiheuttamat sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset täysimääräisesti

19.08.2021 11:09 - Jussi Häkkilä

Kuuden suurimman kaupungin mukaan hallitus on lipsumassa lupauksestaan korvata koronan aiheuttamat sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset täysimääräisesti kunnille ja kuntayhtymille.

Kuuden suurimman kaupungin mukaan hallitus on lipsumassa lupauksestaan korvata koronan aiheuttamat sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset täysimääräisesti kunnille ja kuntayhtymille. Lausuntokierroksella olevan valtionavustusasetuksen perusteella hallitus on nyt korvaamassa kustannuksista vain noin puolet. Helsingiltä korvauksia jäisi tämän hetken arvion mukaan saamatta ainakin noin 70, Espoolta noin 30, Tampereelta noin 20, Vantaalta noin 20-30, Turulta noin 10-20 ja Oululta noin 14 miljoonaa euroa. Rahojen saamatta jääminen vaarantaa kaupunkien mukaan niiden peruspalvelujen toteuttamista. Kaupunkien mukaan hallituksen tulee lupauksensa mukaisesti korvata pitkittyneen kriisin hoidosta aiheutuneet kulut täysimääräisesti ja todellisiin kustannuksiin perustuen.

Lue myös: Koronarokotusten väli lyhenee Soiten alueella kahdeksaan viikkoon

Kilpailut

Uusimmat