Kuva: Jussi Häkkilä

Poliisi tehostaa valvonta- ja hälytystoimintaa harvaan asutuilla alueilla

25.05.2021 14:16 - Jussi Häkkilä

Poliisin hälytystoiminnalle asetetaan uudet toimintavalmiusaikatavoitteet, joissa keskeisin on enimmäistoimintavalmiusaikojen saavuttaminen Suomen kaikissa kunnissa.

Poliisin hälytystoiminnalle asetetaan uudet toimintavalmiusaikatavoitteet, joissa keskeisin on enimmäistoimintavalmiusaikojen saavuttaminen Suomen kaikissa kunnissa. Tiettyjä harvaan asuttuja alueita varten on laadittu suunnitelma, jonka mukaan kiireellisiin hälytystehtäviin lähtee aina lähin vapaa poliisipartio yhteistyöpoliisilaitosten alueilta.

Poliisin toimintavalmiusaika lasketaan ensi vuoden alusta vain kiireellisille hälytystehtäville, koska näissä tilanteissa korostuu tarve nopeasti aloitettaville poliisin toimenpiteille.
Toimintavalmiusaikaa tarkastellaan jatkossa viisiportaisella mallilla, jossa kunnat on jaettu riskialueisiin ja niille on määritelty enimmäistoimintavalmiusajat. 

Suunnitelman mukaan hälytystehtäviltä jäävää työaikaa kohdennetaan mm. liikennevalvontaan. Poliisi tulee lisäksi hankkimaan uusia poliisiautoihin sijoitettavia tarkkuusalkometrejä, jolloin rattijuopumusepäilyissä henkilöä ei pääsääntöisesti tarvitse kuljettaa verikokeeseen. 

Erityisen paljon ns. harva-aluetta on Itä-Suomen, Lapin, Oulu ja Pohjanmaan poliisilaitosten alueilla sekä Sisä-Suomen poliisilaitoksen pohjoisosassa. 

Lue myös: Oulun uuden pääpoliisiaseman ja vankilan suunnittelu Ruskonselän tontille jatkuu

Kilpailut

Uusimmat