Oululaiselle rakennusliikkeelle sakot työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön turmelemisesta

21.01.2021 14:41 - Jussi Häkkilä

Oulun käräjäoikeus on tuominnut oululaisen rakennusliikkeen yrittäjän 40:n päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta sekä ympäristön turmelemisesta.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut oululaisen rakennusliikkeen yrittäjän 40:n päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta sekä ympäristön turmelemisesta. Käräjäoikeus tuomitsi myös asbestipesua tehneen työntekijän ympäristön turmelemisesta 30:een päiväsakkoon.

Käräjäoikeudessa käsitellyt tapahtumat sijoittuvat touko-kesäkuun vaihteeseen 2018. Kyse oli korjaustyöstä, jossa yritys pesi takuutyönä mineriittikaton pintamaalin, jonka pintaan oli muodostunut kuplia.
Työntekijä pesi noin 300 neliömetriä kattoa kolmen päivän aikana. Pesun aikana asbestia sisältävää maalipinnoitetta levisi sekä pestävän omakotitalon että naapurin piha-alueelle, puiden lehtiin ja pensaisiin sekä talojen ulkopuolisiin rakenteisiin.
Työsuojeluviranomaisen mukaan yritys ei ollut tehnyt asbestipurkutyöilmoitusta työsuojeluviranomaiselle eikä ollut laatinut kirjallista asbestipurkutyön turvallisuussuunnitelmaa. Työntekijä ei ollut tietoinen turvallisuussuunnitelmasta. Asbestityöaluetta ei ollut osoitettu varoitusmerkein, asbestia sisältävän pinnoitteen leviämistä ympäristöön ei ollut estetty luotettavalla tavalla eikä asbestipitoista purkujätettä otettu hallitusti talteen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että työnantajan on aina tehtävä ilmoitus asbestipurkutyöstä työsuojeluviranomaiselle.

Lue myös: Oulun virastotalo puretaan uuden oikeustalon tieltä

Kilpailut

Uusimmat