Lapin poliisin partiot puhalluttivat hiihtolomaliikenteen valvonnassa 342 kuljettajaa Levin ja Ylläksen alueella.
Poliisi kirjoitti lauantaina Oulun keskustan liikenteen tehovalvonnassa 113 liikennevirhemaksua, kaksi sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kaksi pysäköintivirhemaksua.
Poliisi kirjoitti Tunturirallin yhteydessä suoritetussa liikennevalvonnassa muutamia sakkoja ylinopeutta ajaneille kuljettajille.
Poliisi valvoi viime viikonloppuna tehostetusti yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa vesilintujen ja karhun metsästyksen aloittamista.
Poliisi kirjoitti viikonlopun aikana Kalajoella järjestetyn autoharrastajien tapahtuman yhteydessä yli 20 sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Oulun poliisilaitos kirjasi viikonlopun aikana 17 ilmoitusta vakavasta piittaamattomuudesta ja viisi ilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Poliisi tarkasti Lapissa viikonloppuna yhteensä 83 mopoa ja mönkijää.
Oulun poliisilaitos kirjoitti lauantaina hiihtolomaliikenteen valvonnassa nelostiellä Kärsämäen ja Simon välillä yhteensä 58 ylinopeussakkoa.
Pohjoissuomalaisen rakennusliikkeen työnjohdosta ja valvonnasta vastannut toimitusjohtaja on tuomittu työturvallisuusrikoksesta sakkorangaistukseen. Lisäksi kyseinen rakennusliike tuomittiin yhteisösakkoon.
Poliisin viikonloppuna Kemin keskustan alueella suorittamassa nuorten ajotapavalvonnassa kirjoitettiin sakkoja yhteensä seitsemälle henkilölle, pääasiassa ylinopeuksista.
Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön partiot kirjoittivat torstain ja sunnuntain välisenä aikana Länsi-Lapin ja Käsivarren alueella yhteensä 196 sakkoa ja liikennevirhemaksua.
Lapin poliisilaitoksen viime viikonloppuna Sodankylän, Inarin ja Utsjoen alueilla suorittamassa liikennevalvonnassa kirjattiin yhteensä 138 sakkoa ja liikennevirhemaksua.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi eilen Destian työntekijän sakkoihin ja vahingonkorvauksiin Kalajoen Raution viimekesäisestä metsäpalosta.
Poliisin viime viikonlopun mopovalvonnassa tarkastettiin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 121 ajoneuvoa, joista 16 sai ajokieltoa ja 37 katsastusmääräyksen teknisten tai rakenteellisten puutteiden vuoksi
Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin.
Oulun poliisilaitoksen alueella kirjoitettiin eilisen aikana sakko 24:lle pyöräilijälle päin punaista ja valotta sekä jalkakäytävällä ajamisesta.