Oulun poliisilaitos kirjoitti lauantaina hiihtolomaliikenteen valvonnassa nelostiellä Kärsämäen ja Simon välillä yhteensä 58 ylinopeussakkoa.
Pohjoissuomalaisen rakennusliikkeen työnjohdosta ja valvonnasta vastannut toimitusjohtaja on tuomittu työturvallisuusrikoksesta sakkorangaistukseen. Lisäksi kyseinen rakennusliike tuomittiin yhteisösakkoon.
Poliisin viikonloppuna Kemin keskustan alueella suorittamassa nuorten ajotapavalvonnassa kirjoitettiin sakkoja yhteensä seitsemälle henkilölle, pääasiassa ylinopeuksista.
Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön partiot kirjoittivat torstain ja sunnuntain välisenä aikana Länsi-Lapin ja Käsivarren alueella yhteensä 196 sakkoa ja liikennevirhemaksua.
Lapin poliisilaitoksen viime viikonloppuna Sodankylän, Inarin ja Utsjoen alueilla suorittamassa liikennevalvonnassa kirjattiin yhteensä 138 sakkoa ja liikennevirhemaksua.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi eilen Destian työntekijän sakkoihin ja vahingonkorvauksiin Kalajoen Raution viimekesäisestä metsäpalosta.
Poliisin viime viikonlopun mopovalvonnassa tarkastettiin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 121 ajoneuvoa, joista 16 sai ajokieltoa ja 37 katsastusmääräyksen teknisten tai rakenteellisten puutteiden vuoksi
Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin.
Oulun poliisilaitoksen alueella kirjoitettiin eilisen aikana sakko 24:lle pyöräilijälle päin punaista ja valotta sekä jalkakäytävällä ajamisesta.
Oulun poliisilaitoksen alueella kirjoitettiin tiistaina valtakunnallisena suojatiesäännön valvontapäivänä 11 sakkoa suojatiesääntöjen rikkomisesta.
Kevytmoottoripyörän kuljettaja oli törmätä häntä pysäyttäneeseen poliisiin eilen Oulussa.
Vierailun yhteydessä Oulun kaupunki tuo esille vahvuuksiaan tulevaisuuden langattoman tietoliikenteen tutkimuksen ja kehityksen keskuksena Pohjois-Euroopassa. He vierailevat Nokialla sekä Oulun yliopistolla tutustuen mm. 6G Flagship TKI-ekosysteemiin sekä yhteistyömahdollisuuksiin tulevaisuuden langattoman tietoliikenteen ja tietoturvan aloilla.
Lapin poliisin neljän päivän liikennevalvontaiskussa Ylä-Lapin alueella kirjattiin yli 110 ylinopeussakkoa ja liikennevirhemaksua.
Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä alkuviikosta Meri-Lapin alueella.
Lapin poliisilaitoksen partiot kirjoittivat viikonlopun aikana 23 sakkoa ja kahdeksan liikennevirhemaksua ylinopeuksista, katsastamattomuuksista, sekä raskaan liikenteen osalta puutteellisista kuorman varmistuksista sekä ajo- ja lepoaikarikkomuksista Ylä-Lapissa Utsjoella.
Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat tällä viikolla kansalaisten palautteiden pohjalta mm. koulujen läheisyydessä Jokilaaksojen ja Kainuun alueella noin 120 mopoa. Tarkastuksen perusteella jouduttiin kirjoittamaan 26 sakkoa tai liikennevirhemaksua.