Oulun käräjäoikeus on vanginnut oululaisen miehen, jota poliisi epäilee kyseisestä henkirikoksesta. Uhri oli noin 20-vuotias oululainen nainen.
Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut oululaisen 1970-luvulla syntyneen miehen epäiltynä viime viikolla Oulun Kaakkurissa tehdystä taposta.
Oulun käräjäoikeudessa on nostettu syyte, jossa Oulaisten kaupungin teknisen johtajan Markku Ketosen epäillään syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.
Lapin käräjäoikeus vangitsi eilen poliisin vaatimuksesta rovaniemeläisen miehen todennäköisin syin epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja ampuma-aserikoksesta maanantain ja tiistain välisenä yönä Rovaniemen Pöykkölän kaupunginosassa tapahtuneessa piiritystilanteessa.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi eilen Destian työntekijän sakkoihin ja vahingonkorvauksiin Kalajoen Raution viimekesäisestä metsäpalosta.
Oulun käräjäoikeus hylkäsi torstaina 35-vuotiaan miehen syytteet kahteen poliisiin kohdistuneista murhan yrityksistä. Asiasta kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin.
Teot ovat tapahtuneet viime kuun lopussa Raahessa. Vangitsemis oikeudenkäynti käytiin ilman yleisöä ja sen asiakirjat on määrätty toistaiseksi salassapidettäviksi. Otso Gold hakee yrityssaneeraukseen ja sillä on velkaa 75 miljoonaa euroa.
Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt määräaikaisen laamannin ja käräjätuomarin Kari Turtiaisen Oulun käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.9.2021 alkaen.
Lapin käräjäoikeus on tuominnut kaivosyhtiölle 130 000:n euron yhteisösakon työturvallisuusrikoksesta.
Oulun käräjäoikeus on tuominnut oululaisen rakennusliikkeen yrittäjän 40:n päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta sekä ympäristön turmelemisesta.
Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäilty oli kuljettanut henkilöautoa tänä tiistaina alkuillasta Kajaanitiellä Kärsämäellä 1.4 promillen humalassa. Vangitsemisvaatimuksen jatkamisvaaran perusteluiden mukaan epäilty on 1.toukokuuta – 14. heinäkuuta välisenä aikana kuljettanut henkilöautoa kahdeksan kertaa päihtyneenä. Näistä neljän osalta kyse on törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettajaa epäillään myös kahdesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Näistä toisessa tapauksessa vangittavaksi vaaditun epäillään kuljettaneen h- autoa 180 kilometriä tunnissa.
Hovioikeus vahvisti tänään kansanedustaja Sebastian Tynkkysen Oulun käräjäoikeudessa vuoden 2019 lokakuussa saaman tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.
Tutkinnanjohtajan vaatimuksesta pakkokeinoistunnot käytiin suljetuin ovin ja myös pakkokeinoistunnossa kertyneet asiakirjat julistettiin salassa pidettäviksi ratkaisun lopputulosta ja sovellettua lainkohtia lukuun ottamatta. Esitutkinta on kesken ja siksi poliisi ei kerro asian yksityiskohdista enempää tässä vaiheessa. Syytteen nostamisen määräpäiväksi määrättiin 23. syyskuuta.
Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi eilen kolme miestä epäiltynä Kokkolan vappuaaton ammuskeluun liittyen.
Oulun kaupunki joutuu maksamaan 460:lle työntekijälle yhteistoimintalain mukaista hyvitystä viivästyskorkoineen 828 000 euroa, koska kaupunki laiminlöi yhteistoimintaan liittyviä velvoitteitaan.