Kuva: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ennätysvilkas vuosi tienpidossa

17.12.2020 13:37 - Jussi Häkkilä

Kulunut vuosi on ollut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle kiireistä aikaa tienpidon rahoituksen kasvun sekä lukuisten lisäbudjettien ansiosta.

Kulunut vuosi on ollut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle kiireistä aikaa tienpidon rahoituksen kasvun sekä lukuisten lisäbudjettien ansiosta. Tienpidon rahoitusta on tänä vuonna ollut käytettävissä enemmän kuin moneen vuoteen. Rahoituksen kasvu on näkynyt erityisesti päällystysohjelmien laajuudessa, siltojen korjauksissa sekä investointien määrässä.

Teiden uudelleen päällystyksiä ja rakenteen parantamisia on tehty yhteensä noin 500 kilometriä. Määrä lähes kaksinkertaistui viime vuoteen verrattuna. Lisäksi paikkauksia ja muita korjauksia tehtiin enemmän kuin viime vuosina. Päällystysten yhteydessä tehtiin myös kuivatuksen parantamista ennätysmäärä.

Päällystyksien lisäksi myös siltoja on uusittu ja korjattu poikkeuksellisen paljon, lähes 50 kappaletta. Myös investointihankkeita ja sorateiden korjauksia on ollut käynnissä ympäri Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta

Tarpeita uudelle päällysteelle ja rakenteen parantamisille on edelleen paljon varsinkin alemmalla verkolla. ELY-keskuksen mukaan tarvittaisiin useita tämän vuoden kaltaisia vuosia, jotta vaikutukset alkaisivat näkyä myös alemmalla verkolla.

Ensi vuoden tienpidon rahoitus lupaa myös vilkasta vuotta, vaikka todennäköisesti päällystyshankkeita ei olekaan niin paljon kuin kuluvana vuonna. Tämän hetken näkymien mukaan päällystysmäärä on ensi vuonna reilut 300 kilometriä.

Lue myös: Jäälin Rantatien aluetta saneerataan

Kilpailut

Uusimmat