Kuva: Fotolia

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta: Varovaisuutta joulun viettoon

15.12.2020 14:55 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti tänään pitämässään kokouksessa koronan edellyttämiä alueellisia toimia.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti tänään pitämässään kokouksessa koronan edellyttämiä alueellisia toimia. Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on tasoittunut, mutta tautia on liikkeellä ja vakava tilanne jatkuu. Kainuussa koronantorjuntatoimenpiteissä on onnistuttu hyvin, joten alueella on voitu palata epidemian perustasolle.
Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen ilmaantumisen painopiste on siirtynyt Oulusta pienempiin kuntiin. Taudin leviäminen pyritään estämään niihin kuntiin, joissa sitä ei ole.
Joulun vietossa toivotaan mahdollisimman suurta varovaisuutta ja tarkkaa ohjeiden noudattamista tilanteissa, joissa virus voi levitä. Yleisötapahtumat toivotaan peruttavaksi ja vain aivan välttämättömät tapaamiset voivat toteutua.
Kunnissa valmius säilytetään hyvänä myös loma- ja juhlakaudella, jotta voidaan reagoida nopeasti tartuntojen torjumisessa.
Valmiustoimikunta kannustaa myös yrityksiä ohjeistamaan henkilöstöään entistä paremmin, jotta joukkoaltistukset saataisiin estettyä.

Lue myös: Oulun sekä Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluvut laskussa - sairaalahoidossa olevien määrä on puolestaan noussut

Kilpailut

Uusimmat