Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulun sekä Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluvut laskussa - sairaalahoidossa olevien määrä on puolestaan noussut

14.12.2020 17:31 - Marja Ollakka

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Sairaalassa olevien määrä on hieman noussut.

Sekä Oulun että Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluvut ovat laskussa, vaikka ne ovat edelleen korkeita. Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi koronatilannetta Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa huomenna tiistaina 15.12.2020.

Joulun vieton suunnittelussa tulee ottaa huomioon seuraavat ohjeet: joulua on tänä vuonna hyvä viettää pienemmällä väellä ja matkustelua kannattaa välttää. Ennen joulua kannattaa välttää tilanteita, joissa koronatartunnan riski on kasvanut, näitä ovat esimerkiksi ryhmäharrastukset, ravintolassa käynti ja yleisötilaisuudet.

Tänään maanantaina oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 8 uutta koronatartuntaa.

Karanteeniin on asetettu tänään Oulussa 129 henkilöä. Oulussa on tullut tietoon tänään kaksi joukkoaltistumista, toinen suuri joukkoaltistuminen työpaikalla ja toinen Kastellin yläkoulussa. Kastellin yläkoulun joukkoaltistumisen selvittely on kesken. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 15 henkilöä, määrä on kasvussa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 130,2 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 91,8. Ilmaantuvuusluvut ovat laskussa.

Lue myös: THL: Suomessa 30 810 koronatartuntaa -kuolleita 432

Kilpailut

Uusimmat