Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Suomen Kirurgiyhdistyksen vuoden kirurgi- ja vuoden väitöskirja-tunnustuspalkinnot Ouluun

07.12.2020 11:44 - Jussi Häkkilä

Suomen Kirurgiyhdistyksen vuoden kirurgi- ja vuoden väitöskirja-tunnustuspalkinnot menivät tänä vuonna Oulun yliopistollisen sairaalan gastrokirurgeille.

Suomen Kirurgiyhdistyksen vuoden kirurgi- ja vuoden väitöskirja-tunnustuspalkinnot menivät tänä vuonna Oulun yliopistollisen sairaalan gastrokirurgeille. Vuoden kirurgi -tunnustuspalkinnon sai Arto Saarela ja vuoden väitöskirja -tunnustuspalkinnon Heikki Karjula.
Palkitsemisperustelujen mukaan dosentti, erikoislääkäri Arto Saarela on valtakunnallisesti tunnettu ja arvostettu huolellisena ja aina potilaan parasta ajattelevana gastrokirurgina. Hän on paneutunut varsinkin sappitiehyeiden tähystystutkimuksiin.
Erikoislääkäri Heikki Karjulan Oulun yliopistossa vuonna 2019 tekemä väitöskirja käsitteli vaikeaan haimatulehdukseen liittyvän haimatiehytvaurion diagnostiikkaa, hoitoa ja ehkäisyä sekä akuutin haimatulehduksen pitkäaikaisennustetta.
Väitöstutkimusta pidettiin uraauurtavana ja sen osatyöt julkaistiin korkeatasoisissa kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa.

Lue myös: Oulun yliopistollinen sairaala tuottavuusvertailun ykkönen

Kilpailut

Uusimmat