Kuva: Shutterstock

Oulun yliopisto mukana kansainvälisessä alaselkäkivun tutkimushankkeessa

03.12.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopisto osallistuu laajaan kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa selvitetään mm. tekoälyn ja tietokonemallinnuksen avulla välilevyrappeuman merkitystä alaselkäkivussa.

Oulun yliopisto osallistuu laajaan kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa selvitetään mm. tekoälyn ja tietokonemallinnuksen avulla välilevyrappeuman merkitystä alaselkäkivussa. Euroopan komission rahoituksella hankkeeseen palkataan varhaisvaiheen tutkijoita, jotka koulutetaan soveltamaan hankkeessa oppimaansa myös muihin kansansairauksiin.
Tutkimushanke on saanut Euroopan komissiolta lähes neljän miljoonan euron rahoituksen, jolla palkataan 15 tutkijaa. Oulun yliopiston osuus rahoituksesta on runsaat 561 000 euroa, ja sillä palkataan kaksi tutkijaa.
Tutkimuksessa hyödynnetään biomekaanista tietokonemallinnusta, genetiikkaa, solu- ja kudosviljelyä, bioinformatiikkaa ja tekoälypohjaista lannerangan kuvien analysointia.
Nelivuotisessa hankkeessa tutkijat osallistuvat yhteisiin koulutuksiin ja heitä kierrätetään mukana olevissa organisaatiossa mahdollisimman laajan osaamisen hankkimiseksi. Tavoitteena on edistää myös eurooppalaista alan yritystoimintaa.

Lue myös: Oulun yliopisto: Oireilu kylmässä ennustaa sairastavuutta ja kuolleisuutta

Kilpailut

Uusimmat