Kuva: Jussi Häkkilä

Uusia koronatartuntoja Oulussa -joukkoaltistuksia Kastellin lukiossa ja Pateniemen koulussa sekä mahdollinen joukkoaltistus Kärppä-pelin klubilla

01.12.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Oulussa todettiin eilen 20 uutta koronatartuntaa.

Oulussa todettiin eilen 20 uutta koronatartuntaa. Lisäksi Stora Enson tartuntaryppääseen liittyen ulkomaalaisilla työntekijöillä on todettu kolme tartuntaa. Tartuntalähteistä yleisin on perheen sisäiset tartunnat, lisäksi on yksittäisiä tartuntoja työstä, koulusta, harrasteista ja kotimaan matkailusta.
Eilen tuli ilmi myös kaksi joukkoaltistumista, Kastellin lukiossa ja Pateniemen koulussa.
Karanteeniin asetettiin yhteensä 78 henkilöä.
Lisäksi viime lauantaina Kärppä-pelin ProJob-klubilla kello 17-22 välisenä aikana olleet ovat voineet altistua koronalle.
Koko viime viikolla Oulussa todettiin 231 koronatartuntaa ja 21 joukkoaltistustapausta. Niiden johdosta asetettiin karanteeniin yhteensä 788 henkilöä.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä koronan takia viisi henkilöä.
Oulun kaupungin näytteenottopisteissä otettiin viime viikolla 4029 koronanäytettä. Tämä on eniten koko epidemian aikana.
Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat koronaepidemian leviämisvaiheessa. Stora Enson työmaan ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntojen määrä näyttää vähentyvän. Stora Enso on toteuttamassa toisen testikierroksen tilanteen varmistamiseksi ja testaamista jatketaan niin kauan kuin on tarvetta.

Lue myös: Tiukemmat koronarajoitukset käyttöön Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

Kilpailut

Uusimmat