Valtion budjettiriihen päätöksen mukaan Stora Enson tehdasinvestointipäätöstä edellyttävälle Oulun Poikkimaantien hankkeelle ehdotetaan 30 miljoonaa euroa.
Valtionvarainministeri Annika Saarikko kertoi eilen ensi vuoden budjettiehdotuksen julkistamistilaisuudessa, että valtio rahoittaa Oulussa Poikkimaantien uudistamista noin 20:lla miljoonalla eurolla yhdessä Oulun kaupungin kanssa, mikäli Oulun Stora Enson tehtaalle kaavailtu suurhanke toteutuu.
Stora Enson ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 5,852 miljardia euroa, vuotta aiemmin 4,868 miljardia.
Stora Enson alkuvuoden tulos oli 287 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan voittoa kertyi 145 miljoonaa.
Stora Enson liikevaihto kasvoi viime vuonna edellisvuodesta noin 1,5:llä miljardilla 10,164:een miljardiin euroon.
Stora Enson tämän vuoden tammi-syyskuun liikevaihto oli 7,445 miljardia, ja voittoa kertyi 652 miljoonaa euroa.
Esiselvitys valmistuu vuoden 2022 alkupuolella.
Stora Enson Oulun tehdas käynnistetään tänään viikon kestäneen vuosihuoltoseisokin jälkeen.
Stora Enson Oulun tehdas pysäytetään vuosihuoltoseisokkiin viikonlopun aikana ensi viikoksi.
Stora Enson tämän vuoden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 4,868 miljardia euroa.
Hallitus myönsi eilen 4,2 miljoonaa euroa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle käytettäväksi Kemi-Tornion äkillisen rakennemuutostilanteen hoitoon.
Stora Enso on saanut päätökseen yt-neuvottelut sellun ja paperin tuotannon lopettamisesta Kemin Veitsiluodossa. Neuvottelujen seurauksena 550 henkilöä irtisanotaan.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kevään aikana kehottanut Stora Ensoa saattamaan Oulun sellu- ja kartonkitehtaan väkevien hajukaasujen keräilyn ja käsittelyn ympäristöluvan mukaiseksi viimeistään 14.5.2021 mennessä ja edellyttänyt selvitystä toimenpiteistä tilanteen korjaamiseksi.
Stora Enson Oulun pakkauskartonkitehdas vihittiin tänään käyttöön.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus valvoo Stora Enson Oulun tehtaan toimintaa ja sen ympäristölupaa. Tehtaan aiheuttamien pitkittyneiden hajuhaittojen vuoksi valvontaresursseja on jouduttu käyttämään tehtaan valvontaan lähes päivittäin.
Stora Enson Oulun pakkauskartonkitehdas käynnistettiin vuoden 2021 alussa. Käynnistyksen yhteydessä hajuhaittaa osattiin odottaa, mutta hajupäästöt ovat valitettavasti jatkuneet odotettua pidempään.