Kotiseutuliiton korkein tunnustus kahdeksalle -neljä mitalia Pohjois-Suomeen

20.11.2020 19:00 - Jussi Häkkilä

Jouni Kauhasta Vaalasta haastattelee Jussi Häkkilä.

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt kotiseututyön ansiomitalin tänä vuonna kahdeksalle henkilölle. Mitalin saivat Lasse Autio Soinista, Marketta Harju-Autti Rovaniemeltä, Eero Huhtala Kokkolasta, Kari Järventausta Valkeakoskelta, Jouni Kauhanen Vaalasta, Irja-Kaisa Lakkala Sodankylästä, Helena Partanen Mikkelistä ja Kalevi Salmi Turusta.

Palkitsemisperustelujen mukaan filosofian tohtori, dosentti ja lukion vanhempi lehtori Jouni Kauhanen on ideoinut ja toteuttanut lukuisia sivistys- ja kehittämishankkeita, joissa on käsitelty mm. ilmastonmuutosta, historiaa ja kulttuuriperintöä. Kauhanen toimii Säräisniemen Museo- ja kotiseutuyhdistyksen hallituksessa, ja on aktiivinen kotiseutuarkistotyössä. Hänellä on laaja julkaisuluettelo, jossa on kymmeniä teoksia, tutkimuksia ja artikkeleita pääosin pohjoisesta kulttuuriperinnöstä ja historiasta. Kauhasen ansiot sekä paikallisessa että alueellisessa kotiseutu- ja kulttuuriperintötyössä on katsottu erittäin merkittäviksi.

Ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustus. Sen saaminen edellyttää maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.
Mitaleja jaetaan kerran vuodessa, ja ne luovutetaan valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa tavallisesti elo-syyskuussa. Tällä kertaa mitalit luovutettiin vasta tänään koronan vuoksi.

Lue myös: Kotiseutuliitolta apurahoja mm. Haukiputaalle ja Pulkkilaan

Kilpailut

Uusimmat