Pohjois-Savon ELY-keskus on antanut lausuntonsa Fingridin Järvilinjan ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.
Viime kuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 21 617 työtöntä työnhakijaa, 3970 enemmän kuin vuosi sitten.
Jouni Kauhasta Vaalasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Osuuskauppa Arina rakentaa uuden ABC-liikennemyymälän Vaalaan. Rakentaminen on vastikään aloitettu ja uuden liikennemyymälän arvioitu valmistumisaika on vuoden 2021 kesällä.
Tulevan lauantain Kuhmon Syväjärvellä ja Vaalan Manamansalossa järjestettäväksi aiotut Vapapäivän tapahtumat joudutaan perumaan Kainuun huonontuneen koronavirustilanteen vuoksi.
Kaksi 1960-luvulla syntynyttä miestä kuoli ja 1980-luvulla syntynyt mies loukkaantui eilen iltapäivällä Vaalassa Neittäväntiellä henkilöauton ulosajossa.
Antenni-tv-verkon E-kanavanipun taajuus muuttuu tänään Raahessa Mestauskallion ja Piehingin täytelähetinasemilla. Muutostöitä tehdään klo 9.00 - 16.00 välillä ja ne aiheuttavat katkoksia lähetyksissä E-kanavanipussa. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku. Muutostöiden taustalla ovat Ylen HD-muotoisten kanavien lähettämisen tekniset valmistelut. Antenni-tv-verkon C-kanavanipun taajuus muuttuu tänään myös Vaalan täytelähetinasemalla.
Vaalan 1960-luvulta asti palvellut, ABC:nä tutuksi tullut taukopaikka uudistetaan tämän ja ensi vuoden aikana.
Maustetyttöjen debyttialbumi Kaikki tiet vievät Peltolaan julkaistiin viime vuonna ja se ylitti kultalevyrajan saman vuoden loppuun mennessä. Myös albumin ensimmäinen single, Tein kai lottorivini väärin on ylittänyt kultarajan. Maustetytöt ovat kotoisin Vaalasta ja asuvat nykyään Helsingissä.
Hätäkeskuslaitoksen mukaan matkapuhelimesta hätänumeroon 112 soitettaessa saattaa esiintyä häiriöitä Kajaanin, Puolangan, Vaalan ja Paltamon alueella.
Pohjoismainen uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja ruotsalainen energiayhtiö Lundin Petroleum ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vaalan Metsälamminkankaalle rakennettavasta 132:n megawatin tuulipuistosta.
Vaalan Alassalmen lautan kantavuus on muuttunut toistaiseksi 44:ään tonniin.
Metsähallitus aloittaa Evon, Kylmäluoman ja Oulujärven retkeilyalueiden kehittämisen käynnistämällä kilpailutuksen näiden alueiden yleissuunnitelmien laatimisesta. Hankinta-ilmoitus on luettavissa Hilmassa ja Metsähallituksen tarjouspalvelussa. Retkeilyalueille laaditaan maankäytön kehittämissuunnitelmat, jotka ohjaavat ja tukevat luontomatkailuelinkeinojen kehittämistä. Maankäytön suunnitelmissa selvitetään ja arvioidaan luontomatkailua tukevan palvelurakentamisen sijoittuminen alueille pitkällä aikajänteellä. Suunnitelmia tullaan hyödyntämään myöhemmin alueiden yleis- ja asemakaavahankkeissa. Suunnitelmat teetetään yhdessä kuntien kanssa.
Poliisi otti eilen kiinni Vaalassa Kajaanintiellä kaahanneen oululaisen noin 70-vuotiaan miehen.
Alassalmen lossi Vaalassa ei toistaiseksi kuljeta raskasta liikennettä kovan tuulen vuoksi.
Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ostaa tuulivoimahankkeen LähiTuulelta.