Kuva: Shutterstock

Ammattiliitot JHL ja Jyty vaativat Oulua luopumaan ulkoistamissuunnitelmista

21.09.2020 15:52 - Marja Ollakka

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tapasivat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan maanantaina 21.9. Ammattiliittojen puheenjohtajat vaativat Oulua luopumaan ulkoistamissuunnitelmistaan.

Oulu suunnittelee laajoja ulkoistamisia, jotka koskevat kaupungin ateria- ja puhtauspalveluja sekä ICT-palveluja. Liikkeenluovutuksilla kaupunki suunnittelee siirtävänsä noin 400 henkilöä pois palkkalistoiltaan. Kaupungille sääs­tö­koh­tei­ta lis­tan­nees­sa konsulttiselvityksessä on nos­tet­tu esiin jo mai­nit­tu­jen li­säk­si myös Ou­lun Inf­ra -lii­ke­lai­tos.

Ammattiliitot JHL ja Jyty vastustavat suunnitelmia. JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tapasivat kaupunginjohtaja Päivi Laajalan Oulussa maanantaina 21.9. Tapaamisessa ammattiliittojen puheenjohtajat vaativat Oulua luopumaan ulkoistamissuunnitelmistaan ja kertoivat kunnan oman työn tulevan halvemmaksi. Eri puolilta Suomea on useita kokemuksia, joiden perusteella ulkoistaminen on osoittautunut lopulta kalliimmiksi kuin omana työnä tuotetut palvelut.

Lue myös: Oulun tuomiokirkko saa uuden taideteoksen

Kilpailut

Uusimmat