Kuva: Panthermedia

Oulun tuomiokirkko saa uuden taideteoksen

21.09.2020 12:23 - Joonas Hepola

Oulun tuomiokirkko saa uuden taideteoksen. ”Taivaanranta – Divine Horizon” teoksen on maalannut oululainen, Ylikiimingissä asuva taidemaalari Sampo Kaikkonen.

Taideteoksen julkaisujuhlaa vietetään lauantaina 26.syyskuuta kello 17.00 Oulun tuomiokirkossa. Tilaisuudessa kuullaan taiteilija Sampo Kaikkosen ja tuomiorovasti Satu Saarisen puheenvuorot ja luvassa on myös musiikkia mezzosopraano Virpi Räisäsen esittämänä. Mukaan pääsee myös verkon kautta osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. 

Teos sijoittuu Linnankadun puoleiselle seinälle, kirkon kuoriosaan, Johannes Messeniuksen muotokuvan ja alttarin välimaastoon. Kuoriosa on luonteva paikka taideteokselle, sillä se on paikka, johon saavutaan hiljentymään kirkon ollessa avoinna. Kuoriosaan kokoontuvat myös ehtoolliselle tulevat ihmiset.

Taidehankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa tehtiin toimitiloja koskeva tarveselvitys vuonna 2018. Sen yhteydessä nousi esiin kirkkotilan, erityisesti kuoriosan kehittäminen monikäyttöiseksi ja nykyihmistä puhuttelevaksi tilaksi. 

Kilpailut

Uusimmat