Oulun Taksipalveluiden pesänhoitaja on ilmoittanut Oulun kaupungille, että yhtiö hoitaa vastuullaan olevan paikallisliikenteen 5.7. saakka. Oulun Taksipalveluista on myös tullut tänään ilmoitus, että siltä on tiistaina 21.6. jäänyt ajamatta muutamia vuoroja linjoilla 1 ja 54 kuljettajapulan vuoksi.
Oulun kaupunki purkaa Oulun Taksipalvelut Oy:n kanssa tekemänsä liikennöintisopimukset julkisesta joukkoliikenteestä. Joukkoliikennejaosto päätti asiasta 15. kesäkuuta pitämässään kokouksessa.
Kahdeksan Eurooppa-yliopisto UNICiin (European University of Post-Industrial Cities) kuuluvaa yliopistoa ja kaupunkia ovat allekirjoittaneet osallistavan tutkimuksen julistuksen 15. kesäkuuta Oulussa.
Kaupunginhallitus on päättänyt maanantaisessa kokouksessaan palkita oululaiset urheilijat Atte Ohtamaan, Saku Mäenalasen, Ville Pokan, Sakari Mannisen ja Mikael Granlundin 2 000 euron stipendillä. Kaupunki palkitsee tuoreet maailmanmestarit tänään illalla Kuusisaaressa Kaikkien kesäfestareilla.
Testauspiste on avoinna A5 Laboratorioiden tiloissa osoitteessa Rautatienkatu 20 M 3 maanantaista perjantaihin kello 8–16. Ajan voi varata verkossa osoitteessa www.oulutestaa.fi tai asioimalla testauspaikalla. Oulun kaupungin asukkaita palvellaan myös ilman ajanvarausta.
Eniten ääniä keräsi ehdotus ulkoiluttajia ja kavereita kaupungin ikäihmisille kesäksi 37 500 eurolla. Muut seitsemän toteutettavaksi äänestettyä ehdotusta ovat koirankakkapussiautomaatteja yleisille alueille, nuotiopaikka Kiulukankaalle, Oulunlahden uimarannan kunnostus, puistonpenkkejä kaupungin yleisille alueille, luonnonkukkaistutuksilla monimuotoisuutta sekä puita keskustaan.
Oulussa päivää vietetään perinteisillä tavoilla Linnansaaren lipunnostolla ja seppeleenlaskulla sankarihaudalla. Oulun kaupungin kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään tänä vuonna Madetojan salissa Oulun Tammenlehvä kuoron Muistojen ilta -konsertin yhteydessä.
Vuonna 2019 hyväksytyn ympäristöohjelman tavoitteena on hyvän ympäristön tilan säilyttäminen ja kaupungin elinvoimaisuuden tukeminen. Tavoitteiden toteutumista seurataan vuosittain ohjelmassa asetetuilla mittareilla, jotka koskevat mm. kestävää maankäyttöä, liikkumista, energiatehokkuutta, luonnon monimuotoisuuden huomioimista ja kaupunkiorganisaation vastuullisuutta.
Hiukkabaana parantaa erityisesti voimakkaasti kasvavan Hiukkavaaran alueen saavutettavuutta kävelen ja pyörällä. Hiukkabaana on osa yhdyskuntalautakunnan hyväksymän Baanaverkkosuunnitelma 2030:n mukaista pyörätieverkkoa.
Työ on käynnistetty loppuvuodesta 2021 ja se valmistuu vuoden 2022 lopussa.
Avustuksia jaettiin yhteensä noin 414 000 euroa 142 hakijalle.
Oulu palkitsee vuosittain Suomen mestareita sekä kansainvälisellä tasolla menestyneitä oululaisia urheilijoita. Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa saavuttaneille oululaisille myönnetään Oulun urheilumitali, jonka saa vain yhden kerran.
Tulevaan Jääkärinkankaan monitoimitaloon on tarkoitus siirtää Myllyojan koulu, Laanilan yläaste sekä Myllyojan kirjasto ja nuorisotilat.
Rokotteiden saatavuus tarkistetaan ensi viikon loppupuolella. Jos rokotteita saadaan riittävästi, niin rokotusaikoja avataan uudestaan.
Oulun kaupungin verkkosivuille on kehitetty sähköinen perhekeskus kuluvana vuotena yhteistyössä Hyvinvointipalveluiden, Sivistys- ja kulttuuritoimen ja POPsote Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman kanssa.
Oulun kaupungin yleiset kulttuuripalvelut tukee oululaista kulttuuritoimintaa ja on mukana tuottamassa kulttuuripalveluita koko Oulun alueelle. Yleisten kulttuuripalveluiden kokonaisuuteen kuuluu kulttuuritalo Valveen ja Oulun lastenkulttuurikeskuksen toiminnan lisäksi kaupunginosakulttuurin sekä kulttuurihyvinvoinnin edistäminen.