Koronatietoa on koottu koronasivulle www.ouka.fi/korona maaliskuusta 2020 alkaen ja kaikkia ouka.fi-sivuston korona-aiheisia sivuja on katsottu 2,5 miljoonaa kertaa.
Oululaiset voivat 11. tammikuuta alkavalla viikolla varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Mehiläisen, Pihlajalinnan tai Terveystalon testauspisteille.
Oulun kaupunki lähettää uudenvuoden aattona ainutlaatuisen ja ensimmäistä kertaa kaupungin historiassa virtuaalisesti toteutettavan juhlalähetyksen.
Alkuviikon uusien tartuntojen määrä on lähes viime viikon tasolla eli korkea. Oulu on leviämisvaiheessa. Stora Enson tartuntaryväs näyttää laantumisen merkkejä, mutta arvioon tuo epävarmuutta vielä suuri määrä analysoimattomia näytteitä.
Oulun kaupungin lukiot siirtyvät etäopetukseen ajalle 7.-16.12. Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä päätti asiasta tänään lukiojohtajan ja Oulun kaupungin lukioiden rehtoreiden esityksestä.
Luistelijoilla on myös käytössään urheilukeskuksen pukuhuoneet. Luistimet pyydetään kuitenkin vaihtamaan mahdollisuuksien mukaan kotona tai ulkotiloissa koronavirustilanteen vuoksi.
Kaupunginhallituksen talousarvioesitys vuodelle 2021 on noin 1,42 miljardia euroa, vuosikate noin 31 miljoonaa euroa ja alijäämä noin -53 miljoonaa euroa. Esitys sisältää investointeja noin 136 miljoonaa euroa. Kaupunki ottaa ensi vuonna uutta lainaa noin 100 miljoonaa euroa. Lainamäärä vuoden 2021 lopussa ennustetaan olevan noin 826 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 veroprosentiksi valtuusto on jo päättänyt 20,5 %.
Riina Aikio, tapahtumapäällikkö Business Oulusta, kävi juttelemassa Marjan kanssa Tierna-ajasta.
Oulu kohtelee työntekijöitään tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti. Työtaistelun aikana tapahtui inhimillinen virhearvio, tiedottaa Oulun kaupunki.
Nykyisellään kortti maksaa 40 euroa ja se on ollut voimassa vuoden ostopäivästä lukien. Seniorikortilla 65 vuotta täyttäneet oululaiset ovat päässeet kuntoilemaan itsenäisesti kaupungin liikuntapaikoilla arkisin kello 16 asti. Ensi vuoden alusta seniorikortin hinta on 30 euroa ja se on voimassa puoli vuotta ostopäivästä eteenpäin. Seniorikortilla pääsee jatkossa uimaan, vesivoimistelemaan tai kuntosalille arkipäivien lisäksi myös viikonloppuisin. Lisäksi iltakäyttö on sallittu aukioloaikojen puitteissa viikonloppuisin. Seniorikortin ikäraja säilyy samana.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala vieraili Pookin iltapäivässä. Hän julkisti tiistaina esityksensä Oulun kaupungin talousarvioksi.
Oulun kaupungin palveluksessa työskentelevät JHL:n ja Jytyn jäsenet ovat lakossa keskiviikosta perjantaihin.
Oulun kaupungin talousarvio 2021 on noin 1,4 miljardia euroa, vuosikate noin 32 miljoonaa euroa ja alijäämä noin -52 miljoonaa euroa.
Oulun kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle sähköisen suljetun lippuäänestyksen mahdollistamista. Kuntalain mukaan vaali voidaan toimittaa myös sähköisessä kokouksessa, jos vaalisalaisuus voidaan turvata.
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tapasivat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan maanantaina 21.9. Ammattiliittojen puheenjohtajat vaativat Oulua luopumaan ulkoistamissuunnitelmistaan.
Oulun lentoaseman liikenneyhteyksien esiselvitys on valmistunut. Selvityksen mukaan lentoaseman liikenneyhteytenä kehitetään nykyistä Lentokentäntietä lisäkaistoin. Joukkoliikenneyhteydet huomioidaan vahvasti Lentokentäntien kehittämisessä. Uusia nopeampia bussilinjoja esitetään ensi vaiheessa lentoaseman ja Oulun matkakeskuksen sekä Kempeleen keskustan välille. Muita lisälinjoja olisi syytä harkita Linnamaan ja Ritaharjun, Hiukkavaaran ja Limingan suuntiin. Skenaarioselvityksen pohjalta selkeäksi tavoitteeksi on muodostunut lentoaseman saavutettavuuden turvaaminen joukkoliikenteellä, joka on luotettavaa ja matka-ajaltaan hyvin ennakoitavissa. Selvitystyössä suunnitelmista muodostettiin kolme jatkotarkasteluun valittua vaihtoehtoa. Nämä tarkemmin tutkitut vaihtoehdot olivat, nykyisen Lentokentäntien kehittäminen, Oulunsalon taajaman eteläinen ohitustie, eli ns. Uusi Lentoasemantie ja Kaakkurin terminaali. Työryhmä hyväksyi selvitysraportin kokouksessaan 18.8.2020.