Luistelijoilla on myös käytössään urheilukeskuksen pukuhuoneet. Luistimet pyydetään kuitenkin vaihtamaan mahdollisuuksien mukaan kotona tai ulkotiloissa koronavirustilanteen vuoksi.
Kaupunginhallituksen talousarvioesitys vuodelle 2021 on noin 1,42 miljardia euroa, vuosikate noin 31 miljoonaa euroa ja alijäämä noin -53 miljoonaa euroa. Esitys sisältää investointeja noin 136 miljoonaa euroa. Kaupunki ottaa ensi vuonna uutta lainaa noin 100 miljoonaa euroa. Lainamäärä vuoden 2021 lopussa ennustetaan olevan noin 826 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 veroprosentiksi valtuusto on jo päättänyt 20,5 %.
Riina Aikio, tapahtumapäällikkö Business Oulusta, kävi juttelemassa Marjan kanssa Tierna-ajasta.
Oulu kohtelee työntekijöitään tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti. Työtaistelun aikana tapahtui inhimillinen virhearvio, tiedottaa Oulun kaupunki.
Nykyisellään kortti maksaa 40 euroa ja se on ollut voimassa vuoden ostopäivästä lukien. Seniorikortilla 65 vuotta täyttäneet oululaiset ovat päässeet kuntoilemaan itsenäisesti kaupungin liikuntapaikoilla arkisin kello 16 asti. Ensi vuoden alusta seniorikortin hinta on 30 euroa ja se on voimassa puoli vuotta ostopäivästä eteenpäin. Seniorikortilla pääsee jatkossa uimaan, vesivoimistelemaan tai kuntosalille arkipäivien lisäksi myös viikonloppuisin. Lisäksi iltakäyttö on sallittu aukioloaikojen puitteissa viikonloppuisin. Seniorikortin ikäraja säilyy samana.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala vieraili Pookin iltapäivässä. Hän julkisti tiistaina esityksensä Oulun kaupungin talousarvioksi.
Oulun kaupungin palveluksessa työskentelevät JHL:n ja Jytyn jäsenet ovat lakossa keskiviikosta perjantaihin.
Oulun kaupungin talousarvio 2021 on noin 1,4 miljardia euroa, vuosikate noin 32 miljoonaa euroa ja alijäämä noin -52 miljoonaa euroa.
Oulun kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle sähköisen suljetun lippuäänestyksen mahdollistamista. Kuntalain mukaan vaali voidaan toimittaa myös sähköisessä kokouksessa, jos vaalisalaisuus voidaan turvata.
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tapasivat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan maanantaina 21.9. Ammattiliittojen puheenjohtajat vaativat Oulua luopumaan ulkoistamissuunnitelmistaan.
Oulun lentoaseman liikenneyhteyksien esiselvitys on valmistunut. Selvityksen mukaan lentoaseman liikenneyhteytenä kehitetään nykyistä Lentokentäntietä lisäkaistoin. Joukkoliikenneyhteydet huomioidaan vahvasti Lentokentäntien kehittämisessä. Uusia nopeampia bussilinjoja esitetään ensi vaiheessa lentoaseman ja Oulun matkakeskuksen sekä Kempeleen keskustan välille. Muita lisälinjoja olisi syytä harkita Linnamaan ja Ritaharjun, Hiukkavaaran ja Limingan suuntiin. Skenaarioselvityksen pohjalta selkeäksi tavoitteeksi on muodostunut lentoaseman saavutettavuuden turvaaminen joukkoliikenteellä, joka on luotettavaa ja matka-ajaltaan hyvin ennakoitavissa. Selvitystyössä suunnitelmista muodostettiin kolme jatkotarkasteluun valittua vaihtoehtoa. Nämä tarkemmin tutkitut vaihtoehdot olivat, nykyisen Lentokentäntien kehittäminen, Oulunsalon taajaman eteläinen ohitustie, eli ns. Uusi Lentoasemantie ja Kaakkurin terminaali. Työryhmä hyväksyi selvitysraportin kokouksessaan 18.8.2020.
Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus voidaan myöntää työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt kestävää ja hyvinvointia lisäävää työmatka- ja työasiamatkaliikkumista. Työyhteisön koolla ei ole väliä. Työmatkaliikkumisen edelläkulkijuus voi tarkoittaa esimerkiksi joukkoliikenteen työmatkalippujen käyttöä, hyviä pyöräilyolosuhteita tai toimivaa kimppakyytijärjestelmää. Organisaatio voidaan palkita myös siitä, että kestävä liikkuminen on huomioitu osana henkilöstö- ja ympäristöstrategioita tai organisaatio on toteuttanut liikkumisselvityksiä tai -kyselyitä. Oulun kaupungin raati valitsee tunnustuksen saajan/saajat.
Oulun kaupunki rakennuttaa Oulunportin ja Kaakkurin välille uuden katuyhteyden moottoritien alitse.
Uuden hyvinvointipisteen tarjonta painottuu alussa lapsiperheille suunnattuihin palveluihin, kuten neuvolaan. Hyvinvointipiste on avoinna maanantaista torstaihin klo 10-18 ja perjantaisin klo 8-15. Hyvinvointipisteen terveydenhoitajan vastaanotolle voi varata ajan asioissa, jotka liittyvät äitiys- ja lastenneuvolaan sekä raskauden ehkäisyyn. Aika varataan Oulun Omahoidon kautta tai keskitetyn neuvolapuhelinpalvelusta. Ritaharjun hyvinvointipisteessä voi asioida ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin klo 10-11. Ritaharjun hyvinvointipiste kuuluu osana Tuiran hyvinvointikeskuksen palveluihin.
Euroopan kulttuuripääkaupungin nimitystä Suomessa vuodelle 2026 hakevat Oulu, Tampere ja Savonlinna. Tänään odotettiin yhden ehdokkaista tippuvan kisasta, mutta raati päätti kaikkien kolmen jatkavan kisassa.
Pookin iltapäivässä juttusilla oli Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.