Kuva: Jussi Häkkilä

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä myös Pohjois-Suomessa -Oulu kehottaa maskin käyttöön joukkoliikenteessä

13.08.2020 14:32 - Jussi Häkkilä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi myös Pohjois-Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi myös Pohjois-Suomessa.
Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee mm. Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirejä, Keski-Pohjanmaata suositus ei koske.
Maskin käyttöä suositellaan, jos kuljetaan joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikea välttää, jos on matkalla koronavirustestiin ja kun odotetaan testin tulosta ja on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, tai palataan riskialueelta Suomeen ja siirrytään maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 7683 tartuntaa ja 333 koronan aiheuttamaa kuolemantapausta. Sairaalahoidossa on koronan takia seitsemän henkilöä, joista yksi tehohoidossa.

Lapissa on todettu tähän mennessä 79, Länsi-Pohjan alueella 151, Pohjois-Pohjanmaalla 152, Kainuussa 66 ja Keski-Pohjanmaalla 32 koronavirustartuntaa.

Oulun joukkoliikenne suosittelee kasvomaskin käyttöä THL:n ja Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti. Mikäli mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Vaikka vuoroja on lisätty alkaneella talviaikataulukaudella, varsinkaan ruuhka-aikoina turvavälejä ei välttämättä pystytä noudattamaan.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaalla koronanäytteiden määrä kasvussa

Kilpailut

Uusimmat