Pauliina Mathlinia haastattelee Jussi Häkkilä.
Ikääntyvän väestön kasvava sosiaali- ja terveyspalvelujen tarve, yhä vaikeampi valtakunnallinen pula ammattitaitoisesta henkilöstöstä ja koronavuosien aikana syntynyt hoito- ja palveluvelka vaikeuttavat yhdessä uusien hyvinvointialueiden kykyä järjestää oikea-aikaiset sote-palvelut asukkailleen.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoitutkija Katri Sääksjärveä haastattelee Jussi Häkkilä.
Tiedot selviävät THL:n tuoreesta raportista, jossa on sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta arvioitu alkoholilain kokonaisuudistuksen vaikutuksia alkoholin saatavuuteen, kulutukseen ja haittoihin.
Pohjois-Pohjanmaan rokotesuosituksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjaa.
Yksikönpäällikkö Teemu Gunnarta THL:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan terveimmät suomalaiset asuvat pääkaupunkiseudulla ja Pohjanmaalla, sairaimmat Pohjois-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.
Soiten alueella kyseiselle kohderyhmälle kolmansia rokotuksia ryhdytään antamaan uudella annosvälillä maanantaista 3. tammikuuta alkaen. Tämä saattaa aiheuttaa ruuhkaa rokotuspisteillä, erityisesti aamupäivisin.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on päivittänyt suositustaan kasvomaskien käytöstä.
Terveydenhuollon alueellisessa tiedonvaihdossa ja potilaalta kerättävän tiedon hyödyntämisessä on vielä kehittämistä, vaikka paikalliset organisaatiot ovat käyttäneet käytännössä pelkästään sähköisiä potilastietojärjestelmiä jo yli 15 vuotta.
Kaksi koronarokoteannosta saaneen ei yleensä tarvitse mennä testiin, vaikka oireitakin ilmenisi, mikäli toisesta rokoteannoksen saamisesta on kulunut yli viikko. Sen sijaan kokonaan rokottamattomien tai yhden rokoteannoksen saaneiden olisi hyvä hakeutua oireisena testiin.
Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 477 uutta koronavirustartuntaa.
Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 561 uutta koronatartuntaa.
Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 683 uutta koronatartuntaa
Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 617 uutta koronatartuntaa.
Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 472 uutta koronavirustartuntaa.