Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on päivittänyt suositustaan kasvomaskien käytöstä.
Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä suosittaa etätyön hyödyntämistä ja kasvomaskien käyttöä toistaiseksi.
Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi eilen, että maskisuositus ei ole enää voimassa yleisesti sisätiloissa.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kevennyksiä alueella voimassa oleviin maskisuosituksiin. Maskien käytön vähentyessä turvavälien ja yleisten hygieniakäytäntöjen merkitys korostuu.
Kokkolan suurteollisuusalueella otettiin eilen käyttöön maskipakko.
Tästä viikosta lähtien S-ryhmän ruokakaupoista saa ostettua yksittäispakattuja kasvomaskeja.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen koronatilanne on heikentynyt viikonlopun aikana merkittävästi. Haastattelussa Päivi Peltokorpi.
Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.
Poikkeusolojen johtoryhmän päätöksen mukaisesti Kemin kirjaston, museoiden, musiikkiopiston ja Kivalo-opiston toiminnoissa jatketaan rajoituksia ensi kuun toiseen päivään saakka.
Osuuskauppa Arinan haaste käyttää kasvomaskia Arinan toimipaikoissa asioidessa sai lähes 8000 pohjoissuomalaista lunastamaan maskikupongin hyvän asian puolesta.
Pohjois-Pohjanmaalla koronatartuntojen lukumäärä on toistaiseksi pystynyt hallinnassa.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite aloittaa kasvomaskien jakamisen vähävaraisille ensi maanantaina.
Kasvomaskeja on monenlaisia: erilaiset itse valmistetut tai kaupoista hankittavat kankaasta tai muista materiaaleista valmistetut maskit.
Oulun kaupunki ryhtyy jakamaan ensi viikolla kasvomaskeja maksutta vähävaraisille.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi myös Pohjois-Suomessa.
Työterveyslaitoksen johtavaa asiantuntija Martti Humppilaa haastattelee Jussi Häkkilä.