Kuva: Mari Korpua

Oulun poliisilaitoksen tietoon tulleiden rikosten määrä viimevuotista pienempi - huumerikoksia ja rattijuopumuksia selvästi enemmän

03.08.2020 12:27 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitos hoiti alkuvuonna noin 44 600 tehtävää. Hälytysten määrä kasvoi viime vuodesta 8,6 prosenttia.

Oulun poliisilaitos hoiti alkuvuonna noin 44 600 tehtävää. Hälytysten määrä kasvoi viime vuodesta 8,6 prosenttia. Rikosten määrä oli lähes 14 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuuta pienempi. Omaisuusrikoksia poliisin tietoon tuli runsaat 300 vähemmän kuin samaan aikaan edellisvuonna. Maksuvälinepetoksia ja lieviä petoksia ilmoitettiin puolestaan kymmeniä prosentteja enemmän kuin viime vuoden alkupuolella.
Poliisille ilmoitettu väkivaltarikollisuus on kokonaisuudessaan pienempi kuin viime vuonna tammi-kesäkuussa.
Huumausainerikosten määrän kasvu osoittaa, että poliisi on kyennyt kohdistamaan valvontaansa ja toimiaan tehokkaammin ja sen, että koronarajoitukset eivät vähentäneet huumausainemarkkinoita. Törkeitä huumausainerikoksia Oulun poliisi paljasti tämän vuoden tammi-kesäkuussa kaksinkertaisen määrän viime vuoden alkupuoleen verrattuna. Myös muiden huumausainerikosten määrä kasvoi huomattavasti.
Omaisuusrikoksia Oulun poliisin tietoon tuli yhteensä noin 7 500. Viime vuonna määrä oli yli 300 suurempi.

Erilaisia väkivaltarikoksia tuli Oulun poliisin tietoon noin viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna tammi-kesäkuussa
Erilaisia seksuaalirikoksia Oulun poliisilaitoksen tietoon tuli 171, kun edellisvuonna määrä oli 221.

Liikennerikosten määrä lisääntyi Oulun poliisilaitoksen alueella 865:llä vuoden takaisesta. Rattijuopumusten määrä lisääntyi merkittävästi. Myös törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia oli lähes 30 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa.


Kiireellisimpien tehtävien toimintavalmius koheni edellisvuoteen verrattuna. Toisalta kaikkien hälytystehtävien osalta toimintavalmius laski hieman.

Lue myös: Oulun poliisi pyytää havaintoja viikko sitten kadonneesta nuoresta miehestä

Kilpailut

Uusimmat