Yhteistoimintaneuvottelut laajenevat koskemaan koko henkilöstöä – Oulun kaupunki tavoittelee 40 miljoonan euron säästöjä

26.04.2020 11:08 - Ari Kettukangas

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala kutsui perjantaina henkilöstötoimikunnan jäsenet, pääluottamusmiehet sekä Suomen pelastusalan ammattilaisten edustajan tulevana torstaina alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin. Työnantaja tavoittelee neuvotteluissa tänä vuonna 40 miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluissa ja harkitsee henkilöstöön kohdistuvia enintään 90 päivän mittaisia lomautuksia. Lomautuksista on tarkoitus päättää 18. toukokuuta pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa. Lomautukset voivat kohdistua koko kaupungin henkilöstöön, siltä osin, kun se on toiminnallisesti mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Mahdolliset lomautukset toteutetaan vuoden 2020 aikana. Lomautukset voidaan aloittaa noin kesäkuun puolessa välissä.

Kaupunginhallitus päätti tiistaisessa kokouksessaan laajentaa yhteistoimintamenettelyn koskemaan koko kaupungin henkilöstöä. Koronakriisistä johtuvat taloudelliset ja toiminnalliset vaikutukset ovat osoittautuneet niin mittaviksi, että säästöjen tavoittelu myös henkilöstökuluissa on osoittautunut välttämättömäksi. Pelkästään koronan aiheuttamat vaikutukset kaupungin talouteen ovat tänä vuonna vähintään -60 miljoonaa euroa. Kaupunginjohtaja Päivi Laajala kutsui perjantaina henkilöstötoimikunnan jäsenet, pääluottamusmiehet sekä Suomen pelastusalan ammattilaisten edustajan tulevana torstaina alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin. Työnantaja tavoittelee neuvotteluissa tänä vuonna 40 miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluissa ja harkitsee henkilöstöön kohdistuvia enintään 90 päivän mittaisia lomautuksia. Lomautuksista on tarkoitus päättää 18. toukokuuta pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa. Lomautukset voivat kohdistua koko kaupungin henkilöstöön, siltä osin, kun se on toiminnallisesti mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Mahdolliset lomautukset toteutetaan vuoden 2020 aikana. Lomautukset voidaan aloittaa noin kesäkuun puolessa välissä.
Neuvotteluja käydään vähintään lainsäädännön vaatima 14 päivän ajan, jonka jälkeen työnantaja voi tehdä päätöksiä lomautusten suhteen.
Yhteistoimintaneuvotteluissa asiaa on tarkoitus käsitellä yhteistoiminnan hengessä yksimielisyyden saavuttamiseksi valmisteilla olevien toimenpiteiden perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista.

Lue myös: Kaupunginhallitus hyväksyi laajojen yt-neuvottelujen aloittamisen Oulussa

Kilpailut

Uusimmat